Özgür Urfa

Özgür Urfa yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yapmakta olan Urfa, ayrıca Adalet İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği, Çağdaş Avukatlar Grubu ve İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesidir. Özgür Urfa, Hukuk Ötesi internet sitesinin de yazarlarındandır.
Köşe yazarları

Gezi savcısı ‘tarih yazıyor’

Dünyanın her yerinde en meşru siyasal taleplerinden biri olan “hükümet istifa” talebinin suç sayılması sadece geçmişle bir hesaplaşma değil aynı zamanda geleceğe dair de toplumsal muhalefete yönelik açık bir tehdidin ilanı.

Köşe yazarları

Talepkâr bir muhalefet

Emek alanına dair gündem edilmesi zorunlu hale gelen kritik başlıkları belirleyerek çalışanların gündelik ihtiyaçlarına çözüm önerileri üretmek, bu önerileri birer toplumsal talebe dönüştürmek ve arkasında güç biriktirerek çeşitli kazanımlar elde etmeyi önümüze koymaktan başka çaremiz yok.

Köşe yazarları

Can Atalay neden esir?

Enseyi karartma lüksümüz yok, Hatay halkına borcumuz var. Bin bir zorluğa rağmen iradesini gösterip temsilcisini seçen Hatay halkı için canla başla çalışıp, “onu” içeriden çıkartacağız.

Köşe yazarları

Adalet Bakanına açık mektup

Biz varız, buradayız. Her türlü haksızlığa karşı mücadele etmekte de hiçbir arkadaşımızı yarı yolda bırakmamakta da kararlı ve inatçıyız. Ve siz de emin olun ki Can çıkacak, halkını savunacak.

Köşe yazarları

Erdoğan’ın adaylığı ve muhalefetin tavrı

İktidarın denediği bu Anayasal zorbalığın asıl hedeflerinden biri de bizzat seçimlerin meşruiyeti. “Bu seçim son seçim olabilir” tezi bu bağlamda değerlendirildiğinde yurttaşların son kez sandığa gitmesi anlamında olmasa bile meşru zeminde yapılacak son seçim olması ihtimali aklımızın bir köşesinde durmalı.

Gündem

Erken seçim kararı

15 Ocak’ta düzenlenecek Emek ve Özgürlük İttifakı’nın mitingi hem iktidarın “erken seçim kararına” güçlü bir cevap hem de toplumsal muhalefetin sandıkları da sokakları da doldurabileceğini göstermesi bakımından iyi bir fırsat.

Köşe yazarları

Karanlığın içinde, şafağın arifesinde

Önümüzdeki gündemler moral bozucu gelişmeler şeklinde değil yakın gelecekte nelerle karşılaşacağımızı öngörerek pozisyon almak ve muhalefetin kendi siyasi ajandasını ortaya koyması için son uyarılar olarak okunmalı.

Köşe yazarları

Bitmeyen 'terörist' yaftası

Siyasal olayları ve gelişmeleri değerlendirirken ise bu malumu unutarak kişisel/kurumsal küçük hesaplarla hareket edilmesi ise politik intihardan ibaret. Politik tutarlılık ise haksızlık ve hukuksuzluk karşısında mağdurun kimliğine göre değil ilkesel tutum almayı gerektiren bir yaklaşımı içinde barındırıyor. Siyasal pozisyonunu illa bir kimlik referansıyla belirlemek isteyenlere ise mağdur seçmeyi bırakıp faillerin karşısına dikilmeyi önerebiliriz.