TTK’ye iyileştirme çalışmaları için 7,3 milyon lira ödenek ayrıldı

TTK’ye iyileştirme çalışmaları için 7,3 milyon lira ödenek ayrıldı

Altyapı ve iyileştirme çalışmaları için kuruma ayrılan ödenek dikkat çekti.

Sonuncusu Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden katliamlarında sorumluluğu bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK), 2023 yılında gerçekleştirmesi planlanan madencilik altyapı ve iyileştirme çalışmaları için 7 milyon 350 bin liralık ödenek ayrıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan ve merkezi yönetim kapsamındaki idarelere 2023 yılı için ayrılması öngörülen ödeneklere yer verilen Yatırım Programı kapsamında, Amasra’da 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen ve 42 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasında sorumluluğu bulunan TTK’ye ayrılan ödenek dikkat çekti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA 47 MİLYON LİRA

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na “bina kapasite artırımı” için 47 milyon lira ayrılan Yatırım Programı kapsamında, “Madencilik Altyapı ve İyileştirme” kalemi için TTK’ye yalnızca 7 milyon 350 bin liralık ödenek ayrıldı.

DİYANET’E MİLYARLARCA LİRA ÖDENEK

Ölümlü maden kazalarındaki sorumluluğu tartışılan TTK’ye iyileştirme çalışmaları için ayrılan ödeneğin aksine, Yatırım Programı’ndan Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan ödeneklerin büyüklüğü ise dikkat çekti. Buna göre Diyanet’e İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için 67 milyon 300 bin lira ödenek ayrılırken, Fatih Projesi için ise 2 milyar 210 milyon lira ayrıldı.

Öte yandan, “Madencilik Altyapı ve İyileştirme” amacıyla TTK’ye 2021 yılında da yalnızca 480 bin lira ayrıldığı, kurumun “İş Güvenliği ve Eğitim Kampüsü” için ise hiçbir adım atmadığı biliniyor.