Sibel Tekin'in suç isnat edilen görüntüleri, avukatları tarafından paylaşıldı

Sibel Tekin'in suç isnat edilen görüntüleri, avukatları tarafından paylaşıldı

Tekin, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Ankara'da yaz saati uygulamasının olumsuz etkilerini konu olan "Karanlıkta Başlayan Hayat" isimli belgeseli için çekim yaparken ihbaer edilerek gözaltına alınan ve "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan Sibel Tekin'in, suç isnat edilen görüntüleri avukatları tarafından paylaşıldı.

Söz konusu görüntüde, bir taksi durağı önünde çekim yapan Sibel Tekin görülürken; taksi durağının kamera kaydına ait bu kayıt, dosyada aleyhte delil olarak sunuldu.

30 Ocak'taki tutukluluk incelemesi öncesinde uzman görüşüne de başvurulan görüntülere göre Sibel Tekin, 15 Aralık 2022 tarihinde belgesel için çekim yaparken taksi durağının önüne gelerek otobüsleri ve dolmuşları çekiyor. Bir dakika boyunca çekim yaptıktan sonra ise duraktan ayrılıyor.

'ÖRGÜT ÜYELİĞİ' SUÇLAMASI

Sibel Tekin, 15 Aralık 2022 günü Ankara'nın Tuzluçayır semtinde karanlıkta işe giden insanları çektikten sonra, "infaz koruma memurlarının olduğu servis aracı ile yoldaki polis noktasının görüntülere girdiği" iddiasıyla ihbar edilmiş ve ardından tutuklanmıştı.

Tekin'in tutuklanmasının ardından hazırlanan iddianamede "örgüt talimatıyla keşif yaptığı" öne sürülmüş ve örgüt adı verilmeden "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması istenmişti.

İddianameyi yazan savcı, Tekin için "Şüphelinin bayan oluşu ve iletişim bölümü üzerine yapmış olduğu eylemlerin örgütsel faaliyetini kamufle etme amacı güttüğü" iddiasında da bulunmuştu.