Sera Kadıgil, imam hatip dayatmasına direnen velilerle buluştu

Sera Kadıgil, imam hatip dayatmasına direnen velilerle buluştu

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İsmail Tarman Ortaokulu’nun önünde veliler ve mahalle sakinleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı velilerin başlatmış olduğu hukuki mücadele 6 yıldır devam ediyor. Mahkemeler, okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı 4 kez iptal kararı vermesine rağmen, mahkeme kararı uygulanmıyor ve okula yeni kayıt yaptırılmıyor. Yargı kararının uygulanmasını talep eden mahalle sakinleri ile veliler ise okul önünde başlattıkları eylemlerine 6 yıldır devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 2 bin 311 gündür sürmekte olan eyleme beraberindeki parti heyeti ile birlikte ziyarette bulunarak basın açıklaması düzenledi.

‘BU OKUL KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARINA RAĞMEN KAÇAK BİR ŞEKİLDE İŞLETİLİYOR’

İsmail Tarman Ortaokulu önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kadıgil, 2018 yılında istinaf mahkemesi tarafından verilen iptal kararına rağmen okulun, imam hatip olarak faaliyetine devam etmesine karşılık “Kesinleşmiş bir yargı kararına rağmen arkamızda bulunan bu okul kaçak bir şekilde işletiliyor” diyerek şöyle devam etti:

‘BUNUN MÜSEBBİBİ MEB’E ATADIKLARI NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİRTAKIM KİMSELERDİR’

“Bunun müsebbibi Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür, bunun müsebbibi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür, bunun müsebbibi Milli Eğitim Bakanlığı’na atadıkları ne idüğü belirsiz birtakım kimselerdir.”

Kadıgil konuşmasının devamında, suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarında, geçen haftalarda söz ettiği ve sermaye piyasası kurulu ile alakalı yolsuzluklarda adı geçen Maya Eğitim Danışmanlık isimli şirketin de ortağı olan Zehra Taşkesenlioğlu’nun kardeşi Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’a işaret ederek “Ayrıca şunu da çok iyi biliyoruz. Gerek bu okulun ismini taşıyanlar, gerek şu anda TBMM’de aktif vekil olarak çalışanların bazılarının kardeşlerinin isminin karıştığı bu hususu biz takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘UNUTULUR GİDER DİYE BEKLEYEN VARSA DAHA ÇOK BEKLEYECEK’

Kadıgil son olarak şu sözleri kaydetti:

“Şu anda aldığımız bilgilere göre; bölgede 13 km karelik bir alanda yalnızca 4 ya da 5 tane düz okul bırakılmış durumda. Dindar ve kindar nesil yetiştirme arzusu uğruna katlettikleri okullardan biri de İsmail Tarman Ortaokulu. Çok iyi bilsinler ki gerek mahalleli, gerek bizler, gerek bu davaya destek veren tüm siyasi partiler olarak, bu kaçak okulun bu şekilde devam etmesine izin vermeyeceğiz. Unutulur gider diye bekleyen varsa daha çok bekleyecek.

  1. ARZU BECERİK: SUÇ İŞLEME KONUSUNDA CESARETLİLER

Basın açıklamasının ardından velilerin avukatı Arzu Becerik İleri Haber’e ortaokulun, imam hatibe dönüştürülme sürecini anlattı. Becerik şunları söyledi:

 “2016 yılında kimseye sormadan, hiçbir ihtiyaç ve talep olmadığı halde imam hatibe dönüştürüldü. Bu dönüşüme karşı biz veliler ve mahalleli olarak imam hatip ihtiyaç olmadığını, imam hatip istemediğimizi belirterek, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine 6 bin 183 imza ile bu durumu duyurduk. Daha sonra 7 bin imza ile dava açtık. Veliler ve mahalleli olarak açtığımız iki ayrı dava da kazanıldı. Valilik imam hatibe dönüştürme işlemini iptal etti. Bu iptal uygulamasına rağmen İsmail Tarman Ortaokulu’na öğrenci alınmıyor ve İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu da kapatılmıyor. İsmail Tarman Ortaokulu’nun kapatılmasını sağlayan kişiler, açılma kararını uygulamamakta ısrarcı ve suç işleme konusunda da cesaretliler. Bu işi uygulamayan kişilere baktığımızda ismi usulsüzlükler ile anılan Nesrin Kakırman isimli bir bürokratı görüyoruz.

‘İMAM HATİP VELİLERİ DE MAĞDUR EDİLDİ’

Ne mahkeme tanınıyor ne başka konuda yasa tanıyorlar ne de başka bir şeyde başkalarının haklarını tanıyorlar. Buradaki diğer çocukların ve velilerin de hakları ihlal ediliyor. O kadar dayatma noktasında bir imam hatipleşme oldu ki, başka yerlerden servislerle öğrenci taşınıyor buraya. Servis ücretleri ödendi. Daha sonra bu servis desteği kesilerek imam hatip velileri de mağdur edildi. Buraya çocuğunu kaydeden imam hatip velileri, bu kez çocuklarını servis sorunu yaşadıkları için buradan almak zorunda kaldılar. Usulsüzlüğün bir kısmına göz yumarsanız nereye kadar gideceğini denetleyemezsiniz. Biz bu işin peşini bırakmayacağız.

‘TÜM ÇOCUKLARIN FAYDALANMASI GEREKEN İMKANLAR TEK TEK ELLERİNDEN ALINDI’

Bengü Bozkurtdoğan isimli bir veli ise İsmail Tarman Ortaokulu’ndaki eğitim şartlarının yüksek olduğu için çocuğunu okula kaydettiğini ancak okulun imam hatibe döndürülmesiyle birlikte bu eğitim kalitesinin düştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Spor salonu var, konferans salonu var, masa tenisi var, müzik odası var, laboratuvarları var diye çocuğumuzu bu okula kaydettik. Daha sonra masa tenisini kaldırdılar, müzik odasını ve laboratuvarları kapattılar. Okul içinde farklı bir yapılaşma başladı. İmam hatibe kaydı yapılan çocuklara daha fazla önem verilirken, bizim çocuklarımız bir kenara itildi. Bütün çocukların faydalanması gereken imkânlar tek tek ellerinden alındı."

DAHA FAZLA