‘Ruslar zombi gibi, her yönden geliyorlar’

‘Ruslar zombi gibi, her yönden geliyorlar’

Bahmut’ta devam eden çatışmalar, The Wall Street Journal’a konu oldu.

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinde, tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya ilhak olan Donetsk bölgesinin Bahmut kentinde devam eden çatışmalar mercek altına alındı.

Haberde, Ukraynalı yetkililerin önümüzdeki haftalar için büyük bir "Rus saldırısı" uyarısında bulunduğu aktarılırken, buna ek olarak Donetsk bölgesinin en stratejik kenti hâline dönüşen Bahmut'un da bir çember içerisine alınmaya çalışıldığına dikkat çekildi. Buna göre, Bahmut'a adım adım ilerlemekten vazgeçerek kenti güneybatısından ve kuzeydoğusundan kuşatmaya çabalayan Rus askerlerinin yavaş yavaş ilerleyişini sürdürdüğü belirtildi.

'İNSAN VE SİLAH KITLIĞIMIZ VAR'

Gazetenin muhabirine konuşan 93. Tugay'dan bir Ukrayna askeri "Bir binada konumlanmışsak ve onu imha ederlerse, başka bir binaya geri çekiliyoruz" derken, kentin bazı bölgelerinde sayıca 10'a 1 oranında azaldıklarını vurguladı. Muhabire konuşan bir teğmen ise "Yaklaşık bir ay önce stratejilerini değiştirdiler, şimdi artık etrafımızdan dolaşıyorlar" ifadesini kullandı. Rusların doğu, güney ve kuzey yönünde ilerlediğini kaydeden teğmen, "İnsan kıtlığımız var, silah kıtlığımız var, dünyamızı ateşle yakıyorlar" dedi.

Haberde seferberlik ilanının ardından sayıca geriye düştüklerinin altını çizen bir başka askerin "Rusların çok daha fazla askeri var, belki üç katımızlar. Erzağımız sınırlı. Zombiler gibiler. Her taraftan geliyorlar" sözlerine de yer verildi.

'24 ŞUBAT'TA SALDIRACAKLAR'

Öte yandan yaklaştığı iddia edilen büyük Rus taaruzunun tarihine yönelik Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksiy Danilov'dan bir tahmin geldi. Danilov, Rusya'nın ilk taaruzunun yıl dönümü olarak 24 Şubat'ta saldıracağını, özellikle Donetsk ve Lugansk bölgelerine odaklanacaklarını öne sürdü.