Öğrencisini istismar eden öğretmene 71 yıl hapis istemi

Öğrencisini istismar eden öğretmene 71 yıl hapis istemi

Münir Y., öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 62 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Münir Y.’nin, 14 yaşındaki öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle 71 yıl 11 aya kadar hapsi istendi.

Keçiören’de bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ve hafızlık öğretmeni olarak görev yapan Münir Y. hakkında, öğrencisini istismar ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR

İddiaya göre 14 yaşındaki kız çocuğu, geçen yıl halasına din kültürü ve ahlak bilgisi ile hafızlık öğretmeni Münir Y.'nin, kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, kimseye söylememesi için tehdit ettiğini ve tehdit yoluyla bu eylemlerini devam ettirdiğini söyledi. Babası ve annesi ayrı olan, babaannesi ile birlikte kalan çocuk, halasına öğretmeninin kendisine gönderdiği cinsel içerikli mesajları da gösterdi.

Ailenin şikayeti üzerine Münir Y. hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu yazışmalar da soruşturma kapsamında savcılığa delil olarak sunuldu. Gözaltına alınan Münir Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak emekliye ayrıldı.

83 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Soruşturmasının ardından Münir Y. hakkında “zincirleme şekilde öğretici tarafından çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “zincirleme şekilde elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanarak öğretici tarafından çocuğa karşı cinsel taciz”, “zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma”, “zincirleme şekilde konut dokunulmazlığını ihlal etme” ve “zincirleme şekilde tehdit” suçlarından 83 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık ve müştekiler ile taraf avukatları katıldı. Avukat beyanlarının ardından savunma yapan sanık Münir Y., ithamları reddederek şunları söyledi:

‘İFTİRAYA UĞRADIM, İTİBARIM ZEDELENDİ’

“Mağdureye bir şey yapmadım. Müştekiler bir araya gelip, bana kurgu uygulayarak iftira attı. Doktor raporları ortadadır, her şey benim lehimedir. 5. sınıfta mağdurenin dersine bile girmedim. 3 kere hafızlık sınavına girdi ve başarısız oldu. Kursa gönderdim, seviye tespit sınavında hoca ezber yapmadığını anladı. Ben ona rağmen kendisine vakit ayırdım.

36 yıl bir eğitimci olarak hizmet eden, bembeyaz bir sayfayla eğitim veren ben, bu olayla iftiraya uğradım. Benim ve ailemin itibarı zedelendi. Kutsal kitabımızı ezberlediğini iddia ederek, beni kandırmaya çalışan bir insan bu. İddia edilen fiilleri yaptıysam; en ağır cezayı gönül rahatlığı ile almaya razıyım. Annem, babam bakıma muhtaç. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Bu yüzden tahliyemi talep ediyorum.”

‘İFFETİNİ KORUMAK İSTEDİM’

Mesajlardaki cinsel içerikli yazışmaların sorulması üzerine Münir Y., öğrencisinin erkek arkadaşlar edinmesinden dolayı “iffetini korumak üzere kendi hayalini kurdurarak tatmin olmasını sağladığını, amacının öğrencisini korumak olduğunu” öne sürdü. Münir Y.’nin cevabı üzerine mahkeme başkanının sinirlenerek, “Sen kimsin, iffet korumak gibi bir görevin mi var? Kaç öğrencinin iffetini korudun?” diyerek sanığa tepki gösterdiği öğrenildi.

SAVCI, 71 YIL 11 AYA KADAR HAPSİNİ İSTEDİ

Münir Y.’nin savunmasının ardından savcı mütalaasını açıkladı. Münir Y. hakkında, “gözetim yükümlülüğü olan çocuğa karşı tehdit ile zincirleme şekilde cinsel istismar” suçundan 71 yıl 11 aya kadar hapis cezası talep edildi. Tarafları ve avukatları dinleyen mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayı 17 Şubat’a erteledi. 

DAHA FAZLA