Erişim engeli duyurusuna erişim engeli getirildi

Erişim engeli duyurusuna erişim engeli getirildi

Paramount Otel'e ilişkin bir habere getirilen erişim engeli duyurusuna da erişim engeli getirildi.

İFÖD'ün Paramount Otel'le ilgili haberlere erişim engeli getirilmesini duyurduğu içeriğine de erişim engeli getirildi ve silinmesine karar verildi.

Türkiye'de erişime engellenen web siteleri, haber ve sosyal medya içeriklerini takip ederek internet sansürünü raporlayan İfade Özgürlüğü Derneği'nin (İFÖD) web sitesinde yayımlanan bir içeriğe erişim engeli getirildi.

Sedat Peker'in Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili iddialarının ardından, "Otelimize çöktüler. Babamın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiler" diyen Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Victoria Yasemin Uras'ın iddialarına ilişkin haberlere erişim engeli getirilmesiyle ilgili getirilen erişim engelini duyuran habere de mahkeme erişim engeli getirdi.

Evrensel'in aktardığına göre İFÖD, erişime erişim engeli haberini web sitesinden, "Derneğimizin (@ifadeorgtr) web sitesindeki bir içerik, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğinin 24 Kasım 2022 tarih ve 2022/8072 sayılı kararıyla erişime engellendi ve silinmesine hükmedildi" ifadeleriyle duyurdu.

DAHA FAZLA