Erdoğan 'basın özgürlüğü olduğu'nu iddia etti

Erdoğan 'basın özgürlüğü olduğu'nu iddia etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri Programı’nda konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hangi cenahta yer alırsa alsın, basın yayın kuruluşları asli görevlerini hakkıyla yerine getirebilme selayatine bizim dönemimizde kavuşmuştur. Herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri Programı’nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- “Biz bugünlere sadece darbecilere çetecilere, terör örgütlerine meydan okuyarak gelmedik; biz aynı zamanda şahsımızı, davamızı, milli iradeyi hedef alan kirli manşetlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Gerçeğin peşinden koşmak, yerel ve küresel güç odaklarına tetikçilik yapanlara rağmen mücadelemizi yürüttük. Duruşumu bozmadık, yalan ve iftiraya asla teslim olmadık. İtibar suikastları karşısında geri adım atmadık.”

- "Türkiye yaşadığı bu olumsuzluklara rağmen, son 20 yılda demokrasi ile birlikte basın ahlakı ve hürriyetinde de bir seviye atlamıştır. Ülkemizin basın yayın tarihini bilen herkes, medyamızın bugün daha bağımsız bir yapıya sahip olduğunu kabul edecektir. 2023'ün Türkiyesi'nde basın 90'lara 70'lere 80'lere göre çok daha özgürdür, serbesttir, halkın gözünde çok daha itibar kazanmıştır. Hangi cenahta yer alırsa alsın, basın yayın kuruluşları asli görevlerini hakkıyla yerine getirebilme selayatine bizim dönemimizde kavuşmuştur. Herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir.”

HEDEFİNDE YİNE SOSYAL MEDYA VAR

- "Güya özgürlükten ve kişi mahremiyetin den asla taviz vermeyen bu sosyal medya platformunun kimlerle iş tuttu perde arkasından neler servis ettiği, hazzetmediği belli kişiler ve fikirler hakkında nasıl sansür uyguladı tek tek ortaya çıkıyor. Ancak ne uluslararası medya organları nerede insan hakları kuruluşları bu skandallar karşısında hiçbir tepki göstermiyor ağızlarını her açtıklarında Türkiye'yi sansürcülükle suçlayanlar sansürün daniskasını yapanlar hakkında tek bir kelime dahi etmiyorlar.”

- "Milyarca insanın iletişim hakkını gasp edenler hiçbir şey olmamış gibi demokrasi ve özgürlüklerden de vurmaya devam ediyor. Sadece bu örnekler bile ülkemize eleştirenlerin ne kadar bozuk ve kirli bir sicile sahip olduklarını ispat etmeye yeterlidir. Bunların hiçbirinin derdi basın özgürlüğü değildir. İnsan hakları değildir. Demokrasi asla değildir. Bunların tek derdi kendi çarpık düzenlerini ayakta tutmak. Türkiye gibi tekerlerine çomak sokan ülkelerin önünü her türlü aracı yalanı iftirayı kullanarak kesmektir. Ama artık Türkiye'nin önünü kesemeyeceksiniz. Onlar Eski Türkiye'de kaldı şimdi yeni Türkiye var yeni Türkiye Yüzyıl var."

 

DAHA FAZLA