DİSK Basın-İş’ten ‘Yıldız Yazıcıoğlu’ açıklaması

DİSK Basın-İş’ten ‘Yıldız Yazıcıoğlu’ açıklaması

Bahçeli, kendisine soru yönelten Yazıcıoğlu’na “İşine bak” demişti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, 24 Ocak Çarşamba günü Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Meclis grup toplantısı çıkışında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru yöneltmek isteyen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun karşılaştığı cevap ve fiziki müdahaleye ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bugüne kadar darp ve tehdit edilen, hedef gösterilen gazetecilerden biliyoruz: MHP'ye soru sormak, MHP'yi sorgulamak gazeteciler için hep tehlikeli oldu” denildi.

Amerika’nın Sesi (VOA) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu, MHP’nin Meclis grup toplantısı sonrası Bahçeli’ye Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru sorması üzerine, Bahçeli’den “Hadi işine bak, hadi bakayım" şeklinde yanıt almıştı. Bu sırada Bahçeli’nin yanında bulunan MHP’li milletvekilleri, Yazıcıoğlu’nu iterek uzaklaştırmıştı.

BÜYÜKATAMAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Gazeteci Yazıcıoğlu’na yapılan fiziki müdahaleye ilişkin tepkilerin ardından, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise “Milliyetçi Hareket Partisi, bu ajan provokatör eylemcileri deşifre etmeye devam edecektir” ifadelerini kullanarak Yıldızoğlu’nu hedef göstermişti.

DİSK Basın-İş, dün yaşanan olaya ilişkin bugün bir yazılı açıklama yayımladı. Yazıcıoğlu’nu hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘MHP’YE SORU SORMAK GAZETECİLER İÇİN HEP TEHLİKELİ OLDU’

“Yıllardır parlamento muhabirliği yapan üyemiz Yıldız Yazıcıoğlu'nun soru sormasını ‘fiziki’ olarak engellemeye çalışan siyasetçiler, basını susturmaktan utanç duyacaklarına gazeteci arkadaşımızı, arkalarındaki siyasi güce ve karanlık ilişkilere güvenerek hedef haline getirmekten geri durmuyor.

Bugüne kadar darp ve tehdit edilen, hedef gösterilen gazetecilerden biliyoruz: MHP'ye soru sormak, MHP'yi sorgulamak gazeteciler için hep tehlikeli oldu. Sinan Ateş cinayetine dair sorular MHP'yi rahatsız ediyor çünkü gözaltına alınanların MHP ile ilişkileri ortada. İşte tam da bu yüzden ‘işimize bakıyor’ ve bu cinayetin üstündeki karanlığı sorularımızla dağıtmaya çalışıyoruz.

‘GAZETECİYİ HEDEF ALMAK KENDİNİ AÇIK EDEN BİR TUTUM’

Sinan Ateş'in 11 yıl boyunca danışmanlığını yaptığı MHP Milletvekili İsmet Büyükataman'ın cinayete dair bir cümle dahi kurmadan cinayeti sorgulayan gazeteciyi hedef almasını şaşırtıcı değil, kendini açık eden bir tutum olarak değerlendiriyoruz.

Bir zamanlar ‘Bazı kitaplar bombadan da tesirli’ siyasetinin gazetecilere hapis cezası olarak döndüğünü biliyoruz.

Bir suda iki kez yıkanılmaz!

‘Provokatör’ yaftası gerçek gazetecilere bulaşmaz.

‘Tetikçiliği’ gerçek gazeteciler yapmaz ama siyasetçiler yapar!

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

İsmet Büyükataman'ı teşhir ediyoruz: Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nu tehdit etti, hedef gösterdi. Belki de bir yerlere "görev" verdi!

Üyemizi hedef gösterenler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Gazetecilerden elinizi çekin!