Cahil Hoca, Nor Radyo'da bugün başlıyor!

Cahil Hoca, Nor Radyo'da bugün başlıyor!

Cahil Hoca programı, Nor Radyo'da bu akşam saat 20.00'de başlıyor.

Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Emre Tansu Keten ve Murat Büyükyılmaz’ın sunduğu ‘Cahil Hoca’ programı bugün saat 20.00’de Nor Radyo’da başlıyor.

Akademiye yönelik saldırılar, alternatif akademi çalışmaları, kamu için bilgi üretimi gibi konuların konuşulacağı programın ilk konuğu ise İstanbul Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Görkem Doğan.

İstanbul Dayanışma Akademisi'nin ilk buluşmasında İleri Haber'e konuşan Cahil Hoca kolektifinden Emre Tansu Keten, "Akademisyenliğin, devletin bahşedebileceği bir sıfat olmadığının bilinciyle, yakalarda parti rozetleriyle oynanan akademi oyunuyla, dilimiz döndüğünce dalgamızı geçeceğiz. Parklarda, meslek odalarında, sendikalarda kurulan dayanışma akademilerine bir ses de Nor Radyo'dan vereceğiz" dedi.

'CAHİL HOCA BİR DİRENİŞ HAREKETİDİR'

Cahil Hoca kolektifinn bir diğer ismi Figen Algül ise bugün başlayacak program hakkında, "Deyim yerindeyse eğer nefesimizin daraldığı günlerden geçerken Cahil Hoca akademiye mütevazi bir soluk aldırmaya çalışıyor. Akademik çalışma konularımıza bile müdahale edilirken, bu bastırılmışlık ve sindirilmislik içerisinde akademik madunun sesi olmaya çalısan bir direniş hareketidir Cahil Hoca..." şeklinde konuştu.

'HOCALARIN EN CAHİLİ TÜM 'BİRİKİMSİZLİĞİNİ' PAYLAŞMAYA HAZIR' 

Kolektifin bir diğer ismi Onur Aytaç, "Her şeyi bilen egodan müteşekkil hoca takımına karşı kibrin esamesi olmayan Cahil Hoca, gösteri toplumunun imaj dünyasına karşı içi boş olmayan Cahil Hoca! Televizyona karşı radyoyu hatırlamanın ve Cahil Hoca'yı bellek mekanı olarak düşünmenin vaktidir. Görüntüye karşı ses zamanı, hocaların en cahili tüm 'birikim'sizliğini paylaşmaya hazır..." değerlendirmesinde bulundu.

Cahil Hoca programının tanıtım metni ise şöyle:

'KAMPÜS DIŞINDA DA KAMU İÇİN BİLGİ ÜRETİMİ MÜMKÜN'

“Devletin bütün alanlarında hegemonyasını ilan edip, kültürel ve düşünsel alanı ele geçirememiş olmasından büyük üzüntü duyan siyasi iktidar, uzun süredir aklında olan akademiyi ele geçirme planını, Barış için Akademisyenler'in bildirisi vesilesiyle başlatmış oldu. Yüzlerce akademisyenin sadece fikrini açıkladığı için kamu görevinden ihraç edildiği OHAL koşullarında, akademide kalanların bir kısmı iktidar memuru olmayı kabul ederken, bir kısmı korkudan oto-sansüre başvurup suya sabuna dokunmayan konuları "çalışmayı" tercih eder hale geldi, kimisi ise kendini attırmanın yollarını arıyor. Ancak akademiye yönelik bu saldırı, saldırının muhatabı olanlar arasında "alternatif bir eğitim pratiği nasıl mümkün olur?", "alternatif bir akademik çalışma ortamı nasıl inşa edilir?", "kamu için bilgi üretimi hangi araçlarla devam ettirilebilir" gibi soruların da sorulmasını sağladı.

Cahil Hoca'da, konuklarımızla bu soruların izini sürerken, kamu için bilgi üretimi işinin iktidarın hapishaneye çevirmek niyetinde olduğu kampüslerin dışında da mümkün olduğunu kanıtlamaya çalışacağız. Akademisyenliğin, devletin bahşedebileceği bir sıfat olmadığının bilinciyle, yakalarda parti rozetleriyle oynanan akademi oyunuyla, dilimiz döndüğünce dalgamızı geçeceğiz. Parklarda, meslek odalarında, sendikalarda kurulan dayanışma akademilerine bir ses de Nor Radyo'dan vereceğiz.”

Cahil Hoca programını saat 20.00'de buradan dinleyebilirsiniz.

DAHA FAZLA