AKP’li belediyelerden İBB'nin iftar çadırlarına engel

AKP’li belediyelerden İBB'nin iftar çadırlarına engel

Üsküdar ve Ümraniye Belediyeleri, İBB’nin iftar çadırı kurmasını engelledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ramazan ayında etkinlik düzenlemek için kurmak istediği çadırlar, AKP’li Üsküdar ve Ümraniye Belediyesi’nin engeline takıldı. İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtları arasında arbede çıkarken, olaylara polis müdahale etti.

İBB ekipleri, iftar organizasyonlarında kullanılması amacıyla Üsküdar’da bulunan Mimar Sinan Meydanı’na çok sayıda konteyner ve çadır götürdü.

ZABITALAR ENGEL OLDU

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, AKP’li Üsküdar ve Ümraniye Belediyelerine bağlı ekipler, İBB’in getirdiği çadır ve konteynerleri meydana indirememesi için cenaze aracı ve çöp kamyonlarını söz konusu alana park etti.

Bunun üzerine İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtları arasında arbede yaşanırken, yurttaşların da dahil olduğu olaya polis müdahale etti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Olaya ilişkin konuşan İBB yetkilileri, Üsküdar’daki söz konusu meydanın kendi yetkili alanlarında olduğunu ve yaşananlar sebebiyle Üsküdar Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasında konser gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti.”