77. Yunus Nadi Ödülleri'nde yazarımız Güray Öz'e ödül

77. Yunus Nadi Ödülleri'nde yazarımız Güray Öz'e ödül

Yazarımız Güray Öz, şiir dalında ödül aldı.

İleri Haber

Yazarımız Güray Öz, 77. Yunus Nadi Ödülleri'nde şiir dalında "Dinleyin Size Bir Şey Söylüyorum" kitabıyla ödül aldı. 

2022 Yunus Nadi Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Bu yıl 77. düzenlenen yarışmada, seçici kurullar tarafından değerlendirildi ve 6 dalda 6 çalışma ödüle değer bulundu.

Öykü dalında 77, roman dalında 106, şiir dalında 94, sosyal bilimler araştırması dalında 20, karikatür dalında 28 ve fotoğraf dalında 8 olmak üzere toplam 333 yapıt değerlendirmeye alınırken, "Şiir" dalında ödül alanlar arasında yazarımız Güray Öz de yer aldı.

ÖDÜLLER

Seçiçici kurullar ve ödül alan eserler ile isimlerin listesi şöyle:

Roman: Konur Ertop, Asuman Kafaoğlu Büke, Zeynep Aliye, Öner Yağcı, Gamze Akdemir’den oluşan seçici kurul tarafından Belgin Bıyıkoğlu’nun "Dünya Döner Renkler Kalır" adlı kitabına ödül verildi.

Öykü: Hikmet Altınkaynak, Sezer Ateş Ayvaz, Seval Şahin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Murat Yalçın’dan oluşan seçici kurul tarafından Kamil Erdem’in "Yok Yolcu" adlı yapıtına ödül verildi.

Sosyal Bilimler Araştırması: Prof. Dr. Ahmet Mumcu, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen, Prof. Dr. Barış Doster, Prof. Dr. Şaduman Halıcı ve Osman Selim Kocahanoğlu’ndan oluşan seçici kurul tarafından Mustafa Aktar'ın "Rasathane ile Bilimde Yüz Elli Yıl" kitabı ödül aldı.

Karikatür: Metin Peker, Kamil Masaracı, Muhittin Köroğlu, Zafer Temoçin, Akdağ Saydut ve Murat Sayın’dan oluşan seçici kurul tarafından Birol Çün'ün yapıtına ödül verildi.

Şiir: Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Turgay Fişekçi, Eray Canberk ve Hüseyin Yurttaş’tan oluşan seçici kurul tarafından yazarımız Güray Öz'ün "Dinleyin Size Bir Şey Söylüyorum" ve Tuğrul Tanyol’un "Gidilmemiş Bir Yol" kitaplarına verildi. 

FOTOĞRAF DALINDA ÖDÜL VERİLMEDİ

İsa Çelik, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İbrahim Yıldız ve Dr. Ersin Turan’dan oluşan "Fotoğraf" dalında aday yapıtlar arasında oy çoğunluğu sağlanamadığı için bu yıl ödül verilmedi.

DAHA FAZLA