Zuckerberg: ABD seçimlerinde milyonlarca insanı etkiledik

Zuckerberg: ABD seçimlerinde milyonlarca insanı etkiledik

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Zuckerberg açıklamasında, kararsız olan milyonlarca insanı oy kullanmaları yönünde etkilediklerini söyledi.

Dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitelerinden olan Facebook'un ABD seçimlerine Donald Trump lehine müdahale ettiği iddiaları bir kez daha ABD gündemine geldi. Facebook'un Trump lehine bir sonuç çıkması için reklamlar, yapay haberler ve olumlu söylemleri arttırdığı ve böylece ABD vatandaşlarını etkilediği tartışılıyor.

ABD Başkanı Trump ise Twitter'dan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, Facebook'un platform olarak her zaman kendisine karşı olduğunu belirtti. Trump'ın açıklamasının ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook üzerinden yaptığı açıklamayla Trump'a ve diğer iddialara yanıt verdi. 

"TRUMP, ONA KARŞI OLDUĞUMUZ, LİBERALLER ONA YARDIM ETTİĞİMİZİ SÖYLÜYOR"

Her iki taraftan gelen iddialara da değinen Zuckerberg, şu ifadeleri kullandı:

"Başkan Trump'ın attığı, Facebook'un her zaman kendisine karşı olduğunu iddia ettiği tweet'e yanıt vermek istiyorum. Her gün insanları bir araya getirmek, bir topluluk oluşturmak amacıyla çalışıyorum. İnsanların seslerini duyurabildikleri ve tüm fikirler için ortak bir platform oluşturmayı umuyoruz. 

Trump, Facebook'un ona karşı olduğunu söylüyor. Liberaller Trump'a yardım ettiğimizi iddia ediyorlar. Her iki taraf da beğenmediği fikirler ve içeriklerden dolayı üzülüyor. Tüm fikirler için bir platform inşaa etmek işte buna benziyor".

"TRUMP VE CLİNTON'DAN DAHA FAZLA KARARSIZLARI ETKİLEDİK"

Facebook'un ABD seçimlerindeki rolüne ilişkin açıklamada bulunan Zuckerberg, şunları söyledi:

"Gerçekler, Facebook'un 2016 seçimlerinde oynadığı rolün, söylenenlerden farklı olduğunu ortaya koyuyor:

Bu seçimlerde her zamankinden daha fazla insan konuştu. Sosyal medya dışına hiç yansımayan konular üzerinde tartışılan milyarlarca etkileşim vardı. Bu, adayların internet merkezli davrandığı ilk ABD seçimi oldu. Her adayın her gün on milyonlarca takipçiyle doğrudan iletişime geçmek için bir Facebook sayfası vardı.

2016 seçimlerinde önceki seçimlere göre daha fazla insanın fikirlerini belirttiğini, her adayın seçmenlerine ulaşmak için bir Facebook sayfası olduğunu ve adayların kampanyalarını daha büyük kitlelere ulaştırabilmek için yüz milyonlarca dolar harcadığını söyledi.

2 milyon kararsız seçmenin oy kullanmalarını sağlamak amacıyla çalıştık. Bu çabamız, Trump ve Clinton kampanyalarının toplamından bile daha fazla kararsızı etkiledi.

Elimizdeki veriler, her zaman, insanların sesini duyurmanın, adayların milyonlarca kişinin oy kullanmalarına, doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıdı ve etkileşimde büyük rol oynadığımızı kanıtladı.

Herkes için bir topluluk oluşturmak amacıyla çalışmaya devam edeceğiz. Yanlış bilgilendirme ve seçimleri bozmaya çalışan dış devletlere karşı savunma yapmak için gardımızı alacağız. Dünyanın her yerinde serbest ve adil seçimin bütünlüğünü sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz."

DAHA FAZLA