Zorla lağım temizlettirilen taşeron işçisi Zafer Açıkgözoğlu'nun ölümünde temizlik şirketi kusurlu bulundu

Zorla lağım temizlettirilen taşeron işçisi Zafer Açıkgözoğlu'nun ölümünde temizlik şirketi kusurlu bulundu

İÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışırken, itirazlarına rağmen zorla indirildiği kanalizasyonda kaptığı virüs nedeniyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu'nun ölümünde temizlik şirketi kusurlu bulundu.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanalizasyon taşması sonucu lağım suyu basan laboratuvarın temizliğini gerekli önlemler alınmadan, asıl işi olmamasına ve itirazlara rağmen yapmaya zorlanan, çalıştırıldığı kanalizasyondan virüs kaparak hayatını kaybeden taşeron işçi Zafer Açıkgözoğlu'nun ölümünde temizlik şirketi kusurlu bulundu.

Şirket yetkilileri işçinin ölümüyle ile ilgili yargılanacak. İş cinayeti, 16 Haziran 2013 günü yaşandı. Bir temizlik firmasında taşeron işçisi olarak çalışan 28 yaşındaki Zafer Açıkgözoğlu, lağım suyu basan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bodrum katını temizlemeye zorlandı. İşçi ve arkadaşları fakültedeki suyu temizlemek için gerekli önlemler alınmadan çalışmalara başladı. Temizlik sırasında rahatsızlanan işçi Zafer Açıkgözoğlu hastanenin acil servisine kaldırıldı. Kaptığı mikrop nedeniyle karaciğer yetmezliğine yakalanan işçi Zafer Açıkgözoğlu, tedavi gördüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 Ağustos günü hayatını kaybetti.

HEPATİT MİKROBU ÖLDÜRDÜ

İş cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporda, Zafer Açıkgözoğlu'nun ölümünün lağım suyundan kaptığı hepatit mikrobu sonucu olduğu yönünde rapor verildi. Yürütülen soruşturmada temizlik şirketi yetkililerinin iş cinayetiyle ilgili ifadesine başvuruldu. Temizlik şirketi yetkilisi Cafer E. ve Gülseven Y.'nin işçinin ölümünde asli derecede kusurlu olduğu tespit edildi. Şirket yetkilisi ve temizlik proje müdürü hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede Zafer Açıkgözoğlu'nun babası Abdullah Açıkgözoğlu ve annesi Melahat Açıkgözoğlu da müşteki olarak yer aldı. Dava, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.