Zonguldak'ta Maden Mühendisleri Odası ranta karşı direnişte

Zonguldak'ta Maden Mühendisleri Odası ranta karşı direnişte

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 1964 yılından beri kullandığı bina, kütüphane yapılacağı gerekçesiyle Milli Emlak'a devredilmek isteniyor. Karara karşı direnişe geçen Oda yetkilileri ise rant amacına dikkat çekiyor.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi tarafından 1964 yılından beri kullanılan tarihi bina, Milli Emlak'a devredilmek isteniyor. Sivil toplum örgütlerine hizmet veren binanın devredilmek istenmesine karşı mücadele eden TMMOB üyeleri, yurttaşlar ile bir araya geldi. Buluşmada müzik şöleni ve basın açıklaması düzenlendi. Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel direnişteki kararlılıklarını dile getirirken, "57 yıldır bakıp onardığımız bu 114 yıllık binayı elimizden alarak, yandaşa rant sağlamak istiyorlar" dedi.

'BU BİNA, RANTA TESLİM EDİLMEMELİDİR'

TMMOB, önceki gün el değiştirmesi ve yıkılması gündemde olan tarihi oda binası önünde müzik şöleni ve basın açıklaması düzenledi. Kömür Karası Müzik Grubu’nun konserinin ardından açıklama yapan Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve mücadeleye devam etme kararı aldıklarını belirtti. Daha önce yıkılması gündemde olan binanın Milli Emlak’a devredildiği bilgisini aldıklarını kaydeden Çağlar, Önce binanın yıkılmak istenmesi, başarılı olamayınca el değiştirilmek istenmesi, halkın bu hizmetlerden mahrum bırakılması anlamına gelmektedir. Siyasetin, ekonominin, bilimin tartışıldığı bu bina, ranta teslim edilmemelidir" diye konuştu. 

'ZANNEDİYORLAR Kİ BİNAYI BİZDEN ALINCA MÜCADELEMİZ BİTECEK'

Cumhuriyet'ten Ali AYaroğlu'nun haberine göre Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel de "Biz maden emekçileri, 1929 yılından itibaren yer altından ışık verenleriz. Aydınlık için karanlığı kazarken mücadele ettik. Karadon’da, Kozlu’da, onlarla öldük. Karanlık güçlerin hedefi olduk. Bedeli ne olursa olsun yürüyüp mücadele etmeye devam edeceğiz. Zonguldak’a ses olmamızı baltalamak için 57 yıldır bakıp onardığımız bu 114 yıllık binayı elimizden almak istiyorlar. Zannediyorlar ki bu binayı bizden alınca mücadelemiz bitecek. Çadırda da olsak bu mücadele, bu kavga bitmeyecek. Bu, yandaşa rant sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

TMMOB Başkanı Emin Koramaz ise "Biz bugün buraya iki nedenle geldik. Tüm toplumsal kesimleri olduğu gibi ekonomik krizin derinleştiği bugünlerde giderek işsizlik ile uğraşan mühendis ve şehir plancılarının hakları için buradayız" sözleriyle maden mühendislerine destek verdi.