Ziya Selçuk’un ‘en iyi dijital alt yapısı’ çöktü

Ziya Selçuk’un ‘en iyi dijital alt yapısı’ çöktü

Uzaktan eğitim sistemi EBA yoğunluk sebebiyle çöktü.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) bugün yoğunluk sebebiyle çöktü. EBA’ya girmek isteyen öğrenciler ve öğretmenler, sistemin “Çok kalabalık” ifadesiyle karşılaştılar. Uzaktan eğitim, öğretmenlerin de sisteme girememesiyle durdu.

Sisteme girmek isteyenler şu uyarıyla karşılaştı:

"Şu an yüzbinlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.

Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde uzaktan eğitime dair yeni dönem için “Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

 

SELÇUK'TAN AÇIKLAMA: YOĞUNLUK MUTLU EDİCİ 

Bakan Ziya Selçuk, sistemdeki yoğunluğun öğrencilerin yoğun talebinden kaynaklandığını belirterek, "Bu bizim için mutlu bir edici bir haber. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oldu. Teknik arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebi karşılanması için tüm çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

DAHA FAZLA