Ziya Selçuk: Salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor, öğretmenlere çok üzülüyorum

Ziya Selçuk: Salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor, öğretmenlere çok üzülüyorum

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada salgının yükselişi nedeniyle eğitimin zorlaştığını söylerken, "Çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm" dedi.

Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında tablo her geçen gün daha da ağırlaşırken, Milli Eğitim Banak Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vaka sayılarındaki artış nedeniyle eğitimin zorlaştığını söyledi. 

Okullarda yeterli önlemlerin alınmadığı, çok sayıda öğrencinin ve öğretmenin Covid-19'a yakalandığı eğitim sisteminde, sorunlar ve aksamalar nedeniyle eleştirilen Bakan Selçuk, çözüm olarak topu yurttaşlara atarken kurallara uyulması gerektiğini söyledi. 

'ÖĞRETMENLER ADINA ÇOK ÜZGÜNÜM'

Yürüyüşe çıktığı Ankara Kızılay'da çene altına inmiş maskeler gördüğünü belirten Selçuk, kurallara uyulmadığını gördükçe, çocukları okullarda güvende tutmak için çabalayan öğretmenler adına çok üzgün olduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Pazar günü çalışma arasında Kızılay’da yürüdüm. Uyarılara rağmen çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeyi görünce, çocuklarımızı okullarda güvende tutmak için çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi, eğitimi zora sokuyor. Kurallara uyalım.”

 

DAHA FAZLA