Ziya Selçuk: 1,5 milyon çocuğun internet erişimi yok

Ziya Selçuk: 1,5 milyon çocuğun internet erişimi yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin nasıl olacağına dair açıklamalarda bulundu. Selçuk, "16 milyon çocuğumuzun internet erişimi var. 1,5 milyon çocuğumuzun erişimiyle ilgili bir problemimiz var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında pazartesi günü başlayacak uzaktan eğitim ile ilgili bilgi verdi. Selçuk köy okulları ve mezralarda yaşayan ve uzaktan eğitime erişim imkanı bulamayan öğrencilere 17 kitap verileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk'un basın toplantısından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Uzaktan eğitim nasıl olacak? Bu önemli bir soru. Bizim bu soruya verdiğimiz cevap aslında çok net. Biliyorsunuz televizyon kanalları açtık. Bu kanalların içeriğini okul kademelerine göre doldurduk.

-3 bin 358 ders çekimi yaptık. Bir dersin toplam yapılma süreci yaklaşık 5 gün sürüyor. Üst üste koyduğunuzda kaç yıl olacağını siz düşünün.

-Başka ne yaptık? Canlı sınıflar yaptık. Dünyada canlı sınıf yapabilen ülke sayısı 3-4’ü geçmiyor. Burada eksiklerimiz, hatalarımız vardı. Bunu nereden biliyoruz? Bir araştırma yaptık, uzaktan eğitimin süreciyle ilgili araştırma yaptık. Öğretmen ve öğrenciler sınıfta olduğu gibi senkron eğitim imkanına buradan sahipler. Uzaktan eğitimi biz anlık olarak olarak ölçüyoruz.

-Türkiye’de en çok ziyaret edilen bütün siteler içerisinde 10’uncu site olması, dünyada en çok ziyaret edilen site anlamında EBA’nın ayrı bir yeri var. Çok daha ileri taşıyacağız. Bu tıklanma sayısı ve sürdürülebilir şekilde bunun gerçekleşmesinin de ayrı bir önemi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

-Çalışma kitapları ilk kez çocuklarımıza; bakın ders kitabının dışında çocuklarımızın eline ‘öğrenci çalışma kitabı’ somut olarak verilecek. Bu yeni bir şey. Ders kitapları da geçen hafta itibariyle çok büyük ölçüde dağıtıldı. Çünkü kitapları iki ay öncesinde bitirmiştik zaten.

-16 milyon çocuğumuzun internet erişimi var. 1.5 milyon çocuğumuzun erişimiyle ilgili bir problemimiz var. Bu tür durum olan her bir çocuğumuza 17 kitaptan oluşan özel bir set veriyoruz. 5 bin 200 EBA destek noktası kuruyoruz. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgelere kuruyoruz. 

DAHA FAZLA