Zırhlı aracın ezdiği çocuğun dedesini de TOMA öldürmüş

Zırhlı aracın ezdiği çocuğun dedesini de TOMA öldürmüş

Diyarbakır'da dün zırhlı aracın çarpması sonucu beyin kanaması geçiren Efe Tektekin'in dedesi de TOMA çarpması sonucunda ölmüştü.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dün zırhlı bir araç 6 yaşındaki Efe Tektekin’e çarptı. Efe Tektekin’in dedesi de bir yıl önce aynı noktada bir TOMA’nın çarpması sonucu ölmüştü.

Dün zırhlı aracın çarpmasıyla beyin kanaması geçiren Efe Tektekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tutuluyor. Tektekin’in dedesi Mehmet Tektekin de 6 Haziran 2018 tarihinde aynı bölgede TOMA’nın çarpmasıyla ölmüştü. Sanık polis, TOMA’yla ezerek ölümüne neden olduğu yaşlı adamın kırmızı ışıkta, ‘aracın kör noktasından geçtiğini’ iddia etmişti. Savcılığın doğru kabul ettiği bu iddiaları MOBESE görüntüleri ise yalanladı.

‘ARAÇ İKİ DEFA ÜSTÜNDEN GEÇİYOR’

Artı Gerçek’ten Remzi Budancir’in haberine göre, bir yıl önce babasını TOMA’nın çarpması sonucu kaybeden Ahmet Tektekin, şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren oğlu Efe’nin başucunda bekliyor. Oğlu Efe’nin dün öğle saat 13.38’de evden çıktığını anlatan Tektekin, “Oğlum fırına ekmek almak için evden çıkıyor. Fırına doğru giderken o sırada yoldan geçen araç oğluma çarpıyor. 2 defa üzerinden geçiyor. Etrafta bulunan vatandaşlar oğlumu zırhlı aracın altından çıkarıyorlar” dedi.

Zırhlı araç çarpmasının ardından çevredekilerin toplandığını, o sırada gerginlik yaşandığını anlatan Tektekin, “Polis o sırada tabanca ile havaya ateş açıyor. Çevrede bulunanlar oğlumu ticari bir araçla önce Sultan Hastanesi’ne kaldırıyorlar. O sırada olay yeri incelemesi yapılıyor. Beni ifadeye çağırdılar gitmedim. Şoktayım hâlâ. Şu anda önceliğim oğlumun sağlığına kavuşması. İki tanığın ifadesinin alındığını duydum” dedi.

‘BABAMI ÖLDÜREN POLİS TUTUKSUZ’

Devlet tarafından iki kez mağdur edildiklerini aktaran Tektekin, şunları söyledi:

“Babamın ölümüne sebep olan TOMA sürücüsü polis memuru 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şu anda tutuksuz. Biz karara itiraz ettik. İtirazın sonucunu bekliyorken böyle bir olay yaşadık. Çocuğum şu anda yoğun bakımda. Durumu kritik. Babamın ölümüne neden olan polis hak ettiği cezayı almadı. Oğluma çarpan da hak ettiği cezayı almayacak şüphesi var. Şikayetçiyim… Polisin gözaltına alınıp alınmadığını bilmiyorum. Ama şu anda oğlumu kurtarmaya çalışıyoruz.”