Zırhlı aracın çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Zırhlı aracın çarptığı öğrenci hayatını kaybetti

Cizre'de zırhlı aracın çarptığı 23 yaşındaki öğrenci, kaldırıldığı hastanede iki gün sonra hayatını kaybetti.

Şırnak'ta zırhlı aracın çarpmasının ardından ağır yaralanarak tedavi altına alınan Abdulgaffar Dayan isimli öğrenci hayatını kaybetti.

Cizre ilçesinde 24 Ocak günü dershaneye giden 23 yaşındaki Abdulgaffar Dayan isimli öğrenciye zırhlı araç çarpmıştı. Ağır yaralanan Dayan, hastaneye kaldırılmıştı. Ağır yaralanan ve iç kanama geçiren Dayan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu ve ameliyata alındığı öğrenilmişti.

İki gündür Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olan Dayan, bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Akrabaları ve HDP İlçe Örgütü cenazeyi almak için hastaneye giderken, Dayan'ın Cizre mezarlığına defnedileceği belirtildi.

'HASTANEYE KALDIRMAK İSTEDİ, AMBULANS GELECEK GEREKÇESİYLE İZİN VERİLMEDİ'

Görgü tanıkları yaşananları "Kazadan sonra olay yerine onlarca zırhlı araç sevk edildi. Aracın çarptığı genç yaklaşık 50 metre Ranger tarafından sürüklendi. Yol trafiğe kapatıldı. Çocuk tam 40 dakika boyunca olay yerinde bekletildi. Bizler hastaneye kaldırmak istedik ancak ambulans gelecek gerekçesiyle izin verilmedi. 50 metre sürüklenmişti. Daha sonra hastaneye kaldırıldı. Çok kötü bir durumdaydı. O kadar sert çarpmıştı ki aracın önü parçalanmıştı" sözleriyle anlatmıştı.

'KAMUOYUNU İLGİLENDİRMEZ' DENİLDİ

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in Cizre’de son 5 yılda kaç kişiye zırhlı araçlar çarptığını, sivillere çarpan kolluk kuvvetlerine soruşturma açılıp açılmadığını, kazaların önlenmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığı şeklindeki soruya ise "bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır" denilerek yanıt verildi.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü CİMER üzerinden sorulan soruya şöyle yanıt verdi:

"4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas Ve Usuller Hakkında Yönetmelik madde 36 'Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır' hükmü amirdir."

'KAZA DEĞİL CİNAYET'

Olayı haberleştiren gazeteci Hacı Bişkin, sosyal medya hesabından da açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. "Kaza değil cinayet" diyen Bişkin, şunları söyledi:

"Olayın meydana geldiği yerde şah şahlı polis kontrol noktası var. Sivil aracın oradan geçmesi için dakikalarca beklemesi gerekiyor. Ancak bu araç polis aracıysa, koruma aracıysa ya da zırhlıysa istediği gibi hareket edebilir! Bunun adına "kaza "diyecekler. Değil, bu bir cinayettir!"