Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine son verilen Kenan Güngördü 745 gündür hak arama mücadelesini sürdürüyor

Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine son verilen Kenan Güngördü 745 gündür hak arama mücadelesini sürdürüyor

Zeytinburnu Belediyesi tarafından OHAL’de KHK ile haksız yere işten çıkarılan Kenan Güngördü, iki seneyi aşkın süredir hak arama mücadelesine devam ediyor.

Arşiv-Kenan Güngördü

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Kenan Güngördü, taşeron olarak çalıştığı Zeytinburnu Belediyesi’nden Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile haksız yere çıkarıldı.

İki yılı aşkın süredir hak arayışına devam eden Güngördü, yaşadıklarını İleri Haber’e anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi ve çeşitli kamu kuruluşlarında 19 yıl taşeron olarak çalıştığını belirten Kenan Güngördü, 3 Nisan 2018’de önce güvenlik soruşturması bahanesiyle, daha sonra da getirilen ‘taşeron düzenlemesi’yle ihtiyaç yok denilerek KHK ile işten çıkarıldı.

Haksız yere işten çıkarılan Güngördü, belediye önünde oturma eylemi yapmaya başladı ve oturma eylemine tam 710 gün devam etti.

‘HAK ARAYIŞIMDAN RAHATSIZLAR’

Hiçbir suç kaydı olmamasına rağmen işten çıkarılan Güngördü “Bir hata var yanlışlık yapıyorsunuz’ dedim ama anlatamadım. Bunları rahatsız eden aslında benim hak arayışım” ifadelerini kullandı.

Günümüzde Beykoz Belediye Başkanı olan dönemin AKP’li Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından belediye önünde yaptığı eylem sırasında ‘terörist’ olmakla suçlandığı belirten Güngördü, “Bana terörist dedikten yaklaşık 2 ay sonra İdare Mahkemesi kararı ile işime iade edildim. Ancak bu sefer de 6 dakika sonra personel ihtiyacımız yok denilerek tekrar işten atıldım” dedi.

“YÜZDE 94 ENGELLİ BABAMIN MAAŞIYLA 1422 LİRA KİRA ÖDÜYORUM’

Hak arama mücadelesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını söyleyen Güngördü, “Nasıl haksız yere işten çıkarıldığıma dair evraklar var, suç kaydım yok. Konuyu mahkemeye taşıdım ama bir şey çıkar mı bilmiyorum” dedi.

Güngördü ayrıca “Yüzde 94 engelli babamın emekli maaşıyla ve yaşlı annemle birlikte 1422 lira ev kredisi ödeyerek geçiniyorum. İstediğim sadece adaletin yerine getirilmesi” şeklinde konuştu.