Zeytin Mitingi’ne yoğun ilgi

Zeytin Mitingi’ne yoğun ilgi

Milas’ta Atapark'ta ‘Zeytin Hayattır Hayatıma Dokunma’ Mitingi yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlendi.

İleri Haber

AKP’li cumhurbaşkanı tarafından 1 Mart 2022’de yürürlüğe giren zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasına yönelik yönetmeliğe karşı Milas Kent Konseyi, Atapark'ta ‘Zeytin Hayattır Hayatıma Dokunma’ Mitingi düzenledi.

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşam savunucuları tarafından düzenlenen mitinge; siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, çevreciler ile Milas halkı katıldı.

Doğa ve yaşam savunucuları, düzenlenen mitinge gitmek için çıktıkları yolda 4 kez polisin engellemesiyle karşılaştı. Tüm engellemelere rağmen miting alanına gelen yüzlerce doğa savunucusu, zeytinlik alanları katledecek olan zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasına yönelik yönetmeliğin kaldırılması çağrısı yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI PROTESTO EDİLDİ

Ali Ağaoğlu tarafından Mandalya Körfezi’nin kıyısına yapılacak olan 30 bin kişilik dev konut projesinde imzası olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da mitinge katıldı. Sahneye çıkan ve konuşma yapmak isteyen Tokat Milaslılar tarafından protesto edildi. Tokat’ı ıslıklarla ve sloganlarla karşılayan Milaslılar, konuşma sonuna kadar sırtını döndü.

BAŞKANIN KONUŞMASI AYLARDIR İSTENMİYOR

Miting sonrası İleri Haber’e konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milas İlçe Başkanı ve Milas Kent Konseyi üyesi Ali Gönenli, mitingin coşkulu geçtiğini ve çevre illerden gelen katılımcılar ile binlerce doğa savunucusunun bu mitingde buluştuğunu söyledi. Belediye Başkanı Tokat’la ilgili de açıklama yapan Gönenli, “Tokat çevre karşıtı uygulamalarıyla dikkat çekiyordu. 70’e yakın kuş türünün yaşadığı, uzun vadede 35 bin kişinin yaşayabileceği fakat sıradan vatandaşın yaşamayacağı bir yere Ağaoğlu proje yapmak istiyor. Muhammet Tokat’a bu projenin altına imza atarak destek oldu” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN PROTESTOYA TEPKİ

Haftalar öncesinden Tokat’ın mitingde konuşma yapmaması için sözlü ve yazılı beyanda bulunduklarını söyleyen Gönenli, “Ama Tokat konuşma konusunda ısrarcı davrandı. Gösterilecek tepkiye karşı hoşgörülü davranmasını bekledik. Demokratik bir tepkiydi ama kabul görmedi. İşin garip tarafı bu bilgi konseye gittikten sonra Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş gece 12 sıralarında yaşadığım yere gelerek benimle konuşmak istediğini söyledi ve konuştuk. Karşılıklı bilgilerimizi yenilemiş olduk. Ya esnek davranacak ya da geri adım atacak erdem gösterip konuşmayacak dedik. İnatlaşma oldu ve bugün çıktı konuştu. Protestomuzu yaptık; alkışlarla, ıslıklarla bazen de yuhalamalarla” sözlerine yer verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ateş’in abartılı bir tepki verdiğini kaydeden Gönenli, “‘Siz ne anlarsınız zeytin mitinginden’ diyerek protesto edenlere sıra dışı bir öfke ile saldırmaya başladı. Biz olay bitti zannederken benim selamlaştığım görüştüğüm Mehmet Ateş hışımla üzerime geldi. Bana karşı fiziksel saldırı yapma şansı olmadı, arkadaşlar devreye girdi. Öfkesi dinmedi ve alandan uzaklaştı” diye olayı anlattı.

DAHA FAZLA