Zeynep Cemali Edebiyat Günü etkinlikleri yapıldı: 'Sanat ve edebiyat, tüm canlıların yaşam hakkını anlatır'

Zeynep Cemali Edebiyat Günü etkinlikleri yapıldı: 'Sanat ve edebiyat, tüm canlıların yaşam hakkını anlatır'

Günışığı Kitaplığı’nın bugün çevrimiçi olarak düzenlediği Zeynep Cemali Edebiyat Günü, birçok editör, sanatçı, çevirmen ve yayınevi emekçisinin katılımıyla gerçekleşti.

İleri Haber

Yıllık yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü, kitaplara ve edebiyata emek verenleri yeni bir gündemle, çevrimiçi olarak bir araya getirdi. Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği konferans, bu yıl koronavirüs nedeniyle webinar formatında çevrimiçi gerçekleşti.

Edebiyat günü, 6, 7, 8. sınıf öğrencileri için yurt çapında düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2020 Online Ödül Töreni’ne de ev sahipliği yaparken yazar Oya Baydar, günün açılış konuşmasında, “Edebiyat sığınaktır, ama aynı zamanda, hem yazar hem de okur için bir direniş mevzii, bir kaledir,” dedi. Baydar konuşmasını, “Bizler; yazarlar, okurlar, eleştirmenler, edebiyat çevreleri, yayıncılar, kitapçılar olarak her birimiz edebiyatın geleceğinden sorumluyuz,” ifadesiyle noktaladı.

Deneyimli yayıncıların ve yazarların, yayıncılıktaki son durumu ve sanatın geleceğini değerlendirdiği konferansa bir çok Avrupalı yayıncı da katılım gösterdi.

Konferansın kapanış konuşmasını yapan sanatçı Altan Erkekli ise “Sanat, insanın duygularını bir anda değiştirip, doğruyu anlatabilendir. Bir kez daha doğsam, sanatın ve sanatçıların çoğalacağı bir dünyada yaşamayı isterdim,” dedi. “Sanat, sevgiyi başka türlü harmanlayan bir şeydir,” diyen Erkekli, sözlerini “Sanat ve edebiyat, tüm canlıların yaşam hakkını anlatır!” diyerek tamamladı.

 

 

DAHA FAZLA