Zeynep Altıok Akatlı: 26 yıllık cezasızlığının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz

Zeynep Altıok Akatlı: 26 yıllık cezasızlığının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz

26 yıl önce Sivas Katliamı’nda babası Metin Altıok’u kaybeden Zeynep Altıok Akatlı, bugünkü saldırı sonrası İleri Haber'e konuştu.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Sivas Katliamı’nda babası Metin Altıok’u kaybeden eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası İleri Haber'e konuştu. 

Altıok, "Söyleyecek çok şeye gerek yok. Aşikar olan bir durum var. Bir tesadüf olamayacak kadar kalabalık bir gürühun, dağıtılması bu kadar uzun sürecek şekilde bir eylemlilik içerisine girmesi endişe verici. Birlik beraberlik mesajları veren cenahın, ardından sessizliği ve süküneti daha da düşündürücü bence. Sürekli birlik ve beraberlik mesajları verip, iş seçimlerden çıkan demokratik sonuçları kabul etmeye gelince, bunu kabul etmeyerek hukuksuz çıkışlar yapanlar, toplumun her kesimini hedef alıp sürekli hedef gösterenler gerçekten çok vahim bir durum. İktidarın suskunluğu da, Hulusi Akar'ın da 'Siz mesajını verdiniz' diyerek olumlayan meşrulaştıran bir açıklama yapması da ülkemiz ve geleceğimiz açısından kaygı verici. Sürekli beka sorunu var diyenlerin, beka sorununun nerede olduğunu idrak etmesi önemli. Ülkedeki tek beka sorunu birlik ve beraberlik, cumhuriyet ve bir arada yaşama kültürüdür. Tüm yetkilileri göreve çağırmak isterdik ama her zamanki gibi karşılıksız kalacağını biliyoruz. 26 yıl önce Sivas'ta bir binayı kuşatarak 'Yakın' çığlıkları atanların, ne 26 yıllık cezasızlığının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. İşte tam da rejimin değiştirilmesi, cumhuriyetin hedef alınması ve nefret kültürünün yerleştirilerek kendi fikrinde olmayanlara böyle fütursuzca saldırıların olmasına yol açan bir süreçti, umuyoruz ki tekrarı olmasın" dedi.