Zeydan Karalar, Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı seçildi

Zeydan Karalar, Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı seçildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı seçildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yerel yönetim birliği olan Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (Dünya Belediyeler Birliği) Eş Başkanı seçildi.

Karalar, Ürdün’ün başkenti Amman’da 09-10 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenen UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak toplantısına katıldı.

T24'ün haberine göre, 2019-2022 dönemi yönetim organları ve ilgili komitelerle, yönetim kademe seçimlerinin de yapıldığı toplantıda Başkan Zeydan Karalar, oylama sonucunda UCLG-MEWA Eş Başkanlığına (Co-President) seçildi.

 Karalar, 3 yıllık görev süresi boyunca hem bölgede, hem de dünya çapında ilişkileri geliştirerek, Adana’ya daha fazla katkı sağlama olanaklarını araştıracağını belirtti.

Amman’daki toplantıda yerel yönetimlerin yetkilileriyle üst düzey temaslarda bulunan Karalar, Türkiye’nin Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz ile de bir araya geldi.

UCLG-MEWA; yerel yönetimler arasında iş birliklerinin kurulmasını sağlamak, yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını korumak ve uluslararası deneyimleri paylaşmak amacıyla kurulmuş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Orta Doğu ve Batı Asya organizasyonudur.

Ocak 2004’ten itibaren fiilen faaliyetlerine başlayan UCLG’nin genel merkezi İspanya’nın Barcelona kentindedir. UCLG teşkilatı, dünyanın farklı bölgelerinden kentleri temsil eden en kapsamlı yerel ve bölgesel yönetim ağıdır.

DAHA FAZLA