Zelenski, İngiltere'de: 'Kazanırsak dünya değişecek'

Zelenski, İngiltere'de: 'Kazanırsak dünya değişecek'

Zelenski, İngiltere'de parlamenterlere seslendi.

İleri - Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, İngiliz vekillere hitaben yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kazanacağı zaferin dünyayı değiştireceğini ve gelecekteki saldırganları caydıracağını iddia etti.

Birleşik Krallık'ın resmi haber ajansı PA'nın aktardığına göre, Rus ordusunun 24 Şubat 2022'de başlattığı askeri müdahaleden beri ilk kez geldiği İngiltere'de Westminster Salonu'ndan parlamenterlere seslenen Zelenski, "Zafer dünyayı değiştirecek ve bu, dünyanın uzun süredir ihtiyaç duyduğu bir değişiklik olacak. Birlikte kazandıktan sonra herhangi bir saldırgan, uluslararası düzene saldırırsa onu neyin beklediğini bilecek" ifadelerini kullandı.

Savaşın ilk gününden beri gerilimi artıran, tüm Batılı ülkeleri Kiev'i silahlandırmak için baskı altına alan İngiltere'ye de teşekkür eden Zelenski, "Artık burada, İngiltere'de eğitilen askerlerimiz var. Teşekkürler İngiltere! Bizimle birlikte yürüyorsunuz. Özgürlüğün kazanacağını biliyoruz. Rusya'nın kaybedeceğini biliyoruz" dedi.

Zelenski, ayrıca geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini füzeyle imha etmekle tehdit etmesinden yakınan eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a da bugüne kadar göstermiş olduğu destek için teşekkür etti.

Ukrayna lideri, ziyareti kapsamında İngiltere Kralı 3. Charles'la da bir görüşme yapacak.