Zeki Demirkubuz, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı oldu

Zeki Demirkubuz, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Jüri Başkanı oldu

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri başkanı Zeki Demirkubuz oldu. Bu yıl 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival "Öze Dönüş" temasıyla gerçekleşecek.

26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenip “Öze Dönüş” temasıyla gerçekleşecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yılki jüri başkanının Zeki Demirkubuz olacağını açıkladı.

Masumiyet, Yazgı, Kader filmleriyle Türkiye sinemasına damga vuran, en son Kor filmini çeken Zeki Demirkubuz, iki yıl sonra geri dönen Ulusal Yarışma’nın bu yılki jüri başkanlığını üstlenecek.

Bununla beraber önceki yönetim döneminde kaldırılan kısa film ve belgesel kategorileri yeniden festival bünyesine dâhil ediliyor. Hem kısa film hem de belgesel yarışmanın geri döndüğü festivalde Muhittin Böcek, belgesel kategorisine toplamda 72 başvuru olduğunu, bunlardan sadece 10 tanesinin yarışacağını belirtti. 215 kısa film içerisinden de 15 filmin yarışacağını sözlerine ekledi.

BİR KADIN OYUNCUYA CAHİDE SONKU ÖDÜLÜ VERİLECEK

Öte yandan Altın Portakal Film Festivali, bu yıl yeniliklerle yoluna devam ediyor. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde emeğinin yanı sıra bakışını da filmin ayrılmaz bir parçası kılmış bir kadın sinemacıya Cahide Sonku Ödülü verilecek. Sinemamızın ilk yıldız kadın oyuncusu olmanın yanı sıra kamera arkasında da birçok ilke imza atmış olan Cahide Sonku’nun anısını yaşatmak adına başlatılan ödül, Türkiye film sektöründeki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmeyi de amaçlıyor. Festivalin bu yılki Onur Ödülleri’nin Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e verileceğini belirtmeden geçmeyelim.

FilmLoverss'ta yer alan bilgilere göre, Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini Antalyalı sinemaseverlerle buluşturmayı hedefleyen, Ulusal Yarışma’nın geri döndüğü 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini ise Başak Emre üstleniyor.

DAHA FAZLA