Zehirlenmeyle gündeme gelen kışlada bu sefer de salgın

Zehirlenmeyle gündeme gelen kışlada bu sefer de salgın

Gıda zehirlenmesiyle gündeme gelen kışlada bu sefer salgın baş gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda besin zehirlenmesi skandalıyla gündeme gelen Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda bu sefer de salgın hastalık baş gösterdi. Kışlada yaklaşık 15 asker gribal enfeksiyon şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Albay Arif Seyhun Kışlası'nda dün akşam saatlerinde yaklaşık 15 asker, farklı zaman aralıklarıyla yorgunluk, halsizlik ve ateş gibi şikayetlerle revire başvurdu. Revirde sağlık kontrolünden geçirilen askerler gribal enfeksiyon şüphesiyle ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada doktorlar tarafından gerekli tetkikleri yapılan askerler, bir süre müşahede altında kaldıktan sonra taburcu edilerek birliklerine gönderildi. İHA’nın aktardığı haberde askerlerin mevsimsel hava değişimlerinden etkilendiği kaydedilirken, endişe edilecek bir durumun olmadığı bildirildi.

BESİN ZEHİRLENMESİNDE BİR ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ…

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yaşanan besin zehirlenmesi olayında, Er Hüsnü Özel hayatını kaybetmiş, yüzlerce askerde etkilenmişti.