Zarrab'ın Dağıttığı Rüşvetin Ayrıntıları Belli Oldu

Zarrab'ın Dağıttığı Rüşvetin Ayrıntıları Belli Oldu

ABD'de de tutuklu bulunan Zarrab'ın dağıttığı rüşvetin ayrıntıları NYT tarafından yazılırken, haberde AKP'li eski bakan Çağlayan'ın da adı geçti.

ABD’de kara para aklama, dolandırıcılık, bankacılık sahtekarlığı suçlarından tutuklu yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab tarafından cezaevinde verilen rüşvetin ayrıntıları belli oldu.

New York Times’ın haberine göre, Zarrab Metropolitan Hapishanesi’nde görevli gardiyan Victor Casado aracılığıyla yasaklı ürün ve materyalleri hücresine soktu.

İLK AŞAMADA 5 BİN DOLAR

Casado’nun Zarrab’ı bir fırsat olarak gördüğünü yazan gazete, 2016’da Sarraf’a para karşılığında yardım edebileceği konuları ve telefon numarasını yazan bir not gönderdiğini belirtti. Sarraf’ın Türkiyeli avukatlarından biri için çalışan bir şoförün de Casado’ya ilk aşamada beş bin dolar ödediği aktarıldı.

Sonralarıysa Casado, Sarraf’a alkol, cep telefonu, yiyecek ve C vitamini temin etmeye başladı.

EN AZ 50 BİN DOLAR

Tüm bu süreçte savcılar, Casado’nun en az 50 bin dolar rüşvet aldığını açıkladı.

Öte yandan gazete, Casado’nun bunları apaçık biçimde yaptığına da dikkati çekti. Öyle ki, diğer mahkumlar tarafından ‘laubali’ olarak nitelenen Casado’nun, şikayet edilmesi üzerine kaçakçılık yaptığı ortaya çıktı.

İTİRAFÇI OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Sarraf’ın başka bir cezaevine gönderilmesi sonrası hücresinde yapılan aramada da Casado’nun kendisine verdiği yazılı not bulundu. Casado daha önce ‘rüşvet almadığı’ yönündeki ifadesini geçen ay değiştirerek ‘itirafçı’ olacağını açıklamıştı.

NYT, Casado’nun Sarraf’tan rüşvet alan ilk kamu görevlisi olmadığını da belirtti ve Sarraf’ın yargılandığı dava sürecinde tanık olarak verdiği ifadelerde eski ekonomi bakanı AKP’li Zafer Çağlayan’a 50 milyon dolar rüşvet verdiğini kabul ettiğini de hatırlattı.