Zarrab tanık oldu, Atilla itiraflara başladı

Zarrab tanık oldu, Atilla itiraflara başladı

ABD'de görülen davada Reza Zarrab'ın ABD adına tanıklık yapacağı kesinleşti. Davada tek tutuklu sanık olarak kalan Halkbank'ın eski yöneticisi Mehmet Hakan Atilla ise Halkbank'ın eski genel müdür Süleyman Aslan'ın Zarrab'dan rüşvet aldığını söyledi.

İleri Haber

AKP'ye yakınlığıyla bilinen sermayedar Reza Zarrab ve Halkbank'ın eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de "İran'a yönelik yaptırımları ihlal etmek" ve "kara para aklamak" gibi suçlamalarla tutuklu yargılandıkları davada jüri seçimi pazartesi günü gerçekleştirildi. 

ZARRAB TANIK OLDU, ATİLLA TEK KALDI

Daha önce savcılık ile işbirliği yapacağı iddia edilen Zarrab duruşmaya katılmazken, Atilla'nın avukatı Robert Fettweis, "Zarrab, ABD hükümetinin en önemli tanığı olacak" ifadelerini kullandı. Zarrab'ın tanık olmasının kesinleşmesinin ardından davada tutuklu tek sanık olarak Atilla kaldı. 

'SÜLEYMAN ASLAN, ZARRAB'DAN RÜŞVET ALDI'

Duruşmada konuşan Atilla, davanın sanıkları arasında yer alan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın "utanmazca" Zarrab'dan rüşvet aldığını ve Zarrab'ın "suç ortağı" olduğunu söyledi.