Zamların araştırılmasına AKP-MHP'den ret!

Zamların araştırılmasına AKP-MHP'den ret!

TBMM'de “enflasyon ve zamların yurttaşlara etkisinin araştırılması” önergesinin öne alınarak görüşülmesi önerisi görüşüldü.

CHP’nin “enflasyon ve zamların yurttaşlara etkisinin araştırılması”na yönelik verdiği önerge, Meclis Genel Kurulunda AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “enflasyon ve zamların yurttaşlara etkisinin araştırılması” önergesinin öne alınarak görüşülmesi önerisi görüşüldü.

Öneriye ilişkin söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Tarımda adeta ithalat yuvasına döndük. Hep diyorsunuz ya ‘Cehape dönemi şu oldu’. İktidarınız boyunca o CHP’nin yapmış olduğu fabrikaları sata sata bitiremediniz ama yerli üretimi bitirdiniz. Tabii düşmez enflasyon. Fabrika dumanı tütmeyen ülkede enflasyon da olur, pahalılık da bitmez" dedi.

‘HER 100 HANEDEN 36’SI GELİRİNDEN FAZLA HARCIYOR’

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı da her 100 haneden 36’sının gelirinden daha fazlasını harcamak zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Yani sadece hayatta kalabilmek için borçlanıyor, borçlanamazsa da aç kalıyor. Mesela vatandaşlar gıdaya her geçen ay daha fazla para ayırıyor ama yine de aynı miktarı aynı markayı alamıyor. Sizler yoksulluğu bitireceğiz vaadi ile gelip, halkın yüzde 80’nini yaşadığından geriye düşürdünüz, yetmedi bir de derin yoksulluk sarmalının içine ittiniz” ifadelerini kullandI.

‘İŞSİZİN HAKKINI NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?’

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise emeğin değerinin her geçen gün düştüğünü ve şirketlerin kar patlaması yaşadığını vurgulayarak, “Yarattığınız asgari ücret toplumunda kimse geleceğini göremiyor. Cepler, dolaplar boş, kaygılar ve korkular zirve yapmış durumda. Süt içemeyen çocukların vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Protein alamayan, okula aç giden çocukların hesabını nasıl vereceksiniz? İşsizlik sigortasını dahi patronlara peşkeş çekiyorsunuz. İşsizin hakkını nasıl ödeyeceksiniz?” diyerek, iktidara yüklendi.

AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Öneri, Genel Kurulda yapılan oylamada AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. (ANKA)

DAHA FAZLA