Zamlar sonrası tasarruf önerisinde bulunan Bakan Dönmez: 'Cımbız siyaseti yapanlar çarpıttı'

Zamlar sonrası tasarruf önerisinde bulunan Bakan Dönmez: 'Cımbız siyaseti yapanlar çarpıttı'

Zamlar sonrası halka tasarruf tavsiyesinde bulunan Bakan Fatih Dönmez, "Muhalefet yapmak adına bazı gerçekleri cımbızlayarak, 'cımbız siyaseti' yaptığını zannedenler, gerçeği çarpıtmakla meşgul oluyorlar" diyerek kendini savundu. 

Art arda gelen zamlar sonrası zor durumdaki yurttaşlara 'tasarrruf' tavsiyesinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni bir açıklama yaptı ve sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Yandaş Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi’ne katılan Bakan Dönmez, son birkaç gündür kamuoyunda çarpıtılarak aktarılan bir konunun olduğunu öne sürerek "Plan ve Bütçe Komisyonu müzakerelerinde enerji verimliliği ile alakalı olarak sayın milletvekillerimizin bakanlığın bu konudaki aksiyonları ve planlarıyla alakalı sorusuna da deminki çerçeve içerisinde bir cevap vermiştim" dedi. Dönmez, Tasarruf Genelgesi kapsamında kamu kurumlarının bu konuda öncü olması açısından 2023’e kadar yüzde 15’lik bir enerji tasarrufu sağlanması hedefi olduğunu söyleyerek, "Bu konu 7’den 70’e herkesi ilgilendiriyor. Bu kültürün ve bilincin tüm vatandaşlarımızda olması gerekiyor. Bu kapsamda da evlerimizde alınması gereken ufak tefek önlemlerle de enerjiyi daha fazla verimli kullanacağımızı ifade etmiştim. Bu kapsamda da daha iyi anlaşılsın diye evlerimizde ısıtma derecesi ile alakalı bir örnek de aktarmıştım" dedi. ifadelerini kullandı.

'CIMBIZ SİYASETİ' SAVUNMASI

[İH]

Dönmez, bir derecelik bir etkinin tüketimler üzerindeki etkisinin yüzde 7 azalma olmasının yanı sıra kış ve yaz mevsiminde bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiğini savunarak "Maalesef bazı yazılı ve sosyal medyada bu bağlamdan kopartılarak ve çarpıtılarak aktarıldı. Muhalefet yapmak adına bazı gerçekleri cımbızlayarak, 'cımbız siyaseti' yaptığını zannedenler, gerçeği çarpıtmakla meşgul oluyorlar. Biz ise milli enerjiye, ülkenin geleceğine karşı doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.