Zaman yazarlarına müebbet talebi

Zaman yazarlarına müebbet talebi

Kapatılan Zaman gazetesi yazarları Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan 17'si tutuklu 31 sanık hakkında açılanda davada savcı mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanıklardan Ali Bulaç, Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın "Anayasayı ihlal" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "örgüt üyeliği" suçundan ise 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi. 

24 SANIK DURUŞMAYA KATILDI

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nün karşısında bulunan binada 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce  görülen duruşmaya 17 tutuklu sanık hazır bulundu. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu. 

MÜEBBET HAPİSLERİ TALEP EDİLDİ 

Savcı, mütalaasında sanıklardan Ali Bulaç, Mümtazer Türköne, İbrahim Karayeğen ve Şahin Alpay'ın  "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "örgüt üyeliği" suçundan ise 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri  talep etti. Savcı, mütalaasını okumaya devam ediyor.