Zafer direnen Reysaş işçilerinin: İşe iade edildiler

Zafer direnen Reysaş işçilerinin: İşe iade edildiler

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Reysaş işçilerinin mücadeleleri sonuç verdi. İşçiler 3 iş günü içerisinde iş başı yapacak.

Meryem Yıldırım / @meryem_yildrim

Reysaş Araç Muayene İstasyonlarında DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan işçiler hakkında işe iade kararı verildi.

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Eskişehir, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Ereğli, Tosya istasyonlarında çalışan işçiler Nakliyat İş Sendikası’nda örgütlenmiş, Çalışma Bakanlığı tarafından da söz konusu iş yerlerinde sendikaya çoğunlukta olduğuna ilişkin yetki tespit yazısı verilmişti. İşçilerin örgütlenmesi üzerine farklı tarihlerde ve farklı istasyonlardan olmak üzere toplam 14 sendikalı işçi işten çıkarılmıştı. İşten çıkartılan emekçiler Eskişehir, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak’taki iş yerleri önünde işe iade mücadelesi başlatmıştı. Bugün itibariyle 40. gününe giren direnişten bir kazanım haberi geldi.

İŞÇİLERE İŞE İADE KARARI

Arabulucu aşamasında yapılan görüşmelerde işten çıkartılan 10 sendika üyesinin işe geri alınması kabul edildi. Ayrıca boşta geçen sürenin ücretinin de işveren tarafından ödenmesi kararlaştırıldı. Karar itibariyle işçiler, sendikalarından istifa etmedikleri için işten çıkarıldıkları iş yerlerinde 3 iş günü içerisinde iş başı yapacak.

4 İŞÇİYLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öte yandan Nakliyat İş Sendikası’nın son çıkartılan 4 sendika üyesiyle ilgili görüşmeleri de sürüyor. Söz konusu görüşmelerden sonra 4 işçinin de işbaşı yapacağını açıklayan Nakliyat İş Sendikası, “Başta REYSAŞ işçileri olmak üzere tüm işçi sınıfımıza hayırlı olsun.  REYSAŞ işçileri direne direne kazandı” ifadeleriyle direnişin zaferini selamladı.

DAHA FAZLA