Zabıtanın darbettiği seyyar satıcıya polis 'Belki sen kendin yapmışsındır' dedi

Zabıtanın darbettiği seyyar satıcıya polis 'Belki sen kendin yapmışsındır' dedi

Zabıtanın darp ettiği seyyar satıcı, şikayetçi olmak için gittiği karakolda polis tarafından 'Belki de sen kendi kendini darbetmişsindir' cevabıyla karşılaştı.

İstanbul Gezi Parkı’nda seyyar olarak çay ve kahve satan 60 yaşındaki Salih Salman, belediyenin zabıta ekiplerince darp edildi, polis "Belki de sen kendi kendini darbetmişsindir" dedi.

Salman, 15 yıldır bu işi yaptığını söyleyerek yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“Ben vasıfsız bir elemanım. Eliminden başka bir iş gelmez” diyor. Yaşadığı darp olayını unutmayacağını belirten Salman şöyle konuşuyor: “Geçen günlerde 5 kişiden oluşan zabıta ekibi beni çevirdi. Malımı almak istediler. Ben de ‘malımı almayın ceza yazın. Benim ekmek teknem’ dedim. Bana ‘küfür etme’ dediler. Ama ağzımdan küfür çıkmadı tam tersi onlar küfür, hakaret ediyorlardı. Ben tezgahımı vermek istemeyince tekme tokat daldılar.”

POLİSTEN 'BELKİ SEN KENDİNİ DARBETMİŞSİNDİR' CEVABI

Darbedildikten sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Salman, şikayetçi olmak için gittiği karakolda polislerin kendisiyle ilgilenmediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bana ‘Belki de sen kendini darbetmişsin’ dediler. Böyle bir şey olabilir mi? Bir insan kendisini nasıl darbedebilir? Anladım ki suç duyurusundan da bir sonuç alamayacağım.”

'HIRSIZLIK MI YAPALIM?'

Gazeteduvar'dan Hacı Bişkin'e konuşan Salman, geçimini bu yolla sağladığını ifade ederek “İki çocuğum üniversite okuyor, biri lise son sınıf öğrencisi. Üniversiteyi bitiren de iş bulamadı. Evim kira, faturaları var. 60 yaşındayım, evime ekmek götüren vasıfsız bir insanım. İş bulamıyorum. Ne yapayım, aç mı kalalım, hırsızlık mı yapalım? Namusumla para kazanıyorum. Burada kime ne zararımız dokunuyor? Bu işi yapamazsam ne yapacağım? Elimde sadece bu iş var. Ekmeğimin peşindeyim. Elimden ekmeğimin alınmasına gönlüm razı değil" dedi.

Salman, yarın kutlanacak 1 Mayıs içinse “Bizi sadece bir gün hatırlamasınlar" mesajını verdi.