Z Raproru | Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Çetiner: ‘Kitleselleşen eylemleri bir korku atmosferiyle kırmaya çalışıyorlar’

Z Raproru | Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Çetiner: ‘Kitleselleşen eylemleri bir korku atmosferiyle kırmaya çalışıyorlar’

Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Burak Çetiner, kayyum rektör atamasının ardından yaşanan gelişmeleri İleri Haber editörü İzel Sezer’e değerlendirdi.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı hazırlanan sergide yer alan Kabe fotoğrafı sebebiyle hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan 2 öğrenci ve ev hapsine alınan 2 öğrenci için eylem yapmak isteyen toplamda 159 öğrenci, çeşitli yerlerde gözaltına alındı. Z Raporu’nun bugünkü bölümünde, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi ve Öğrenci Sendikası üyesi Burak Çetiner, İleri Haber editörü İzel Sezer’e kayyum rektör eylemlerindeki gözaltı ve tutuklamaları değerlendirdi.

Kayyum rektöre karşı üniversitede hazırlanan bir sergideki Kabe fotoğrafı nedeniyle hedef gösterilmelerinin ardından 2 öğrenci tutuklanmış ve 2 öğrenci ise ev hapsine çarptırılmıştı. Hukuksuz bu tutuklamalara karşı dün üniversite önünde bir araya gelmek isteyen öğrencilere polis saldırmış ve 101 öğrenci gözaltına alınmıştı. Ardından polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs'e girerek okul içindeki öğrencilere saldırmış ve burada da 58 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 159 öğrenciden 98'i ifadelerinin alınmasının ardından bu sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Gözaltıların ardından Türkiye’nin dört bir yanında #AşağıBakmayacağız ismiyle eylemler planlandı.

Öğrenci Sendikası ise, tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması talebiyle bir imza kampanyası başlattı.

 

DAHA FAZLA