Z Raporu Özel | Erkan Baş'tan ekonomik yıkım, damat bakan ve Muharrem İnce'ye dair değerlendirmeler...

Z Raporu Özel | Erkan Baş'tan ekonomik yıkım, damat bakan ve Muharrem İnce'ye dair değerlendirmeler...

Siyasi gündemin öne çıkan başlıklarının değerlendirildiği Z Raporu'nun bugünkü konuğu TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş. 

İleri Haber

İleri Haber editörlerinden Doğan Ergün'ün sorularını yanıtlayan Erkan Baş çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türk Lirası'ndaki büyük değer kaybına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baş, özellikle emekçilerin büyük bir yıkımla karşı karşıya olduğunu savundu. Ekonomi yönetimini de eleştiren Baş, “Eşine özel ilan çıkaran Pamukkale Üniversitesi rektörünü konuşuyoruz da Erdoğan’ın damadını bakan yapmasını niye konuşmuyoruz?” ifadelerini kullandı. 

İktidarın laiklik ve özgürlük karşıtı politikalarının bir gündem değiştirme çabası olmadığını belirten Baş, AKP'nin emperyalizmle uyum, gericilik ve piyasacılık karakterine uygun bir yönelim içinde olduğunu söyledi. 

Muhalefetin durumuna ilşkin soruya, CHP'nin merkeze oynama ve "provokasyona izin vermeme" söylemiyle pasif bir tutum aldığını belirterek yanıt veren Baş, "Sağdan oy almak için sağcılık yapmak taktik olarak bile yanlış… Sağın sahibi var. O alan İyi Parti ve Deva ve Gelecek partileri tarafından dolduruldu" şeklinde konuştu. Muharrem İnce'nin çıkışının ise, CHP'nin yönetimiyle program ve ideoloji bakımından bir aykırılık içermediğini öne süren Erkan Baş, İnce'nin kurultayda hangi sırada oturduğu gibi meselelerin magazin olduğunu söyleyerek yanıt verdi. "Kurultayda nerede oturduğu değil Saray düzenini yıkmak isteyip istemediği önemli… CHP yönetiminden farklı ne söylüyor?" sorusunu yöneltti. 

27. dönem TBMM faaliyetlerini de değerlendiren Erkan Baş, meclisin işlevine dair getirilen eleştiriler hakkındaki soruya da yanıt verdi. Baş, kendilerinin mecliste halkın temsilcileri olduğunu belirterek, "Meclisi fazla önemsemenin parlamentarizm olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Meclis ve sokak mücadelesinin bütünlük içinde kavranması gerektiğini söyledi.