Z Raporu - 24 Haziran | ‘Çağlayan, rejimin inşa merkezi oldu’

Z Raporu - 24 Haziran | ‘Çağlayan, rejimin inşa merkezi oldu’

Günün önemli gelişmelerinin İleri Haber editörleri ve konuklarıyla değerlendirildiği Z Raporu programında bugün 6’sı tutuklu 8 gazetecinin yargılandığı MİT davası ele alındı.

İleri Haber

Günün önemli gelişmelerinin İleri Haber editörleri ve konuklarıyla değerlendirildiği Z Raporu programında bugün 6’sı tutuklu 8 gazetecinin yargılandığı MİT davası ele alındı. İleri Haber editörleri İzel Sezer ve Doğan Ergün, gazeteciler Ferhat Çelik, Aydın Keser, Hülya Kılınç, Murat Ağırel Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan’ın tutuklu olarak hakim karşısına çıktığı davayı değerlendirdi. 

Yapılan yorumlarda, devletlerin geleneksel olarak “para basma, uluslararası ilişkiler, silah kullanımı” tekelini elinde tutmak istediği, otoriter rejimlerin ise bu başlıklarda yorum tekeline de sahip olmak istedikleri kaydedildi. MİT davasında Libya meselesinin merkezde olmasının tesadüf olmadığı vurgulanırken, Saray Rejimi gibi otoriter yönetimlerin kendilerine kurumsal itiraz yönelmesini istemedikleri de belirtildi. 

Z Raporu’nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, FETÖ hükümlüsü Mümtazer Türköne için “serbest bırakılma” çağrısı da konuşuldu. Eski ülkücüler için bir “ahdi vefa” örneği olarak görülebilecek bu çağrının aynı zamanda Mümtazer Türköne’nin “yeni rejim yapılanmasında” aynı Abdullah Çakıcı gibi işe yarar bir eleman olarak da kullanılmak istenebileceği değerlendirmesine yer verildi.