Yüzüklerin Efendisi serisinin 1991 tarihli kayıp Sovyet uyarlaması ortaya çıktı

Yüzüklerin Efendisi serisinin 1991 tarihli kayıp Sovyet uyarlaması ortaya çıktı

Üçlemenin ilk kitabına dayanarak, “Khraniteli” olarak isimlendirilen ve “Koruyucular” anlamına gelen uyarlama 1991’de sadece bir kez yayınlandı.

Yüzüklerin Efendisi serisinin Sovyetler Birliği döneminden kalma 1991 tarihli bir uyarlama filmi ortaya çıktı. Uyarlama, YouTube üzerinden ücretsiz erişime açıldı.

kayiprihtim.com’dan Hakan Tunç’un Newsweek’ten aktardığına göre, İngiliz yazar J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin sinemada Sovyetler Birliği uyarlaması ortaya çıktı. Üçlemenin ilk kitabına dayanarak, “Khraniteli” olarak isimlendirilen ve “Koruyucular” anlamına gelen uyarlama 1991’de sadece bir kez yayınlandı.

30 yıl önce Leningrad televizyon stüdyosunda çekilen Khraniteli, televizyonda gösterildikten sonra iz bırakmadan kayboldu.

2012 yılında Rus fantezi ve bilimkurgu sitesi World of Fantasy, önceki yıllardan unutulmuş Tolkien uyarlamalarının bir listesini yayınladı. Bu listede 91 yapımı The Lord of the Rings uyarlaması da yer alıyordu. Hayranlar uzun süre boyunca bu versiyonu aradılar ancak herhangi bir şekilde filmi bulamadılar.

Ancak geçen hafta, Rus televizyon kanalı Kanal 5, filmi iki kısım halinde YouTube kanalı üzerinden sürpriz bir şekilde yayınladı.

Filmi izlemek için: Kayıp Rıhtım 

DAHA FAZLA