Yüzde 93 engelli gazeteci Duran’la ilgili yeni gelişme

Yüzde 93 engelli gazeteci Duran’la ilgili yeni gelişme

Yüzde 93 engelli olmasına rağmen 6 ayı aşkın bir süredir tutuklu olan gazeteci Metin Duran, aylar sonra verilen “cezaevinde kalamaz” raporu üzerine tahliye edildi.

Yüzde 93 engelli olmasına rağmen Mart ayından bu yana Sincan Kapalı Cezaevi’ndeki hastanede tutulan gazeteci Metin Duran tahliye edildi. Adli Tıp Kurumu tarafından aylar sonra “cezaevinde kalamaz” raporu verilmesi üzerine infazının bir yıl ertelenmesine karar verilen Duran, akşam saatlerinde kendisine refakat eden kardeşi Zeydan Duran ile beraber cezaevinde çıktı. Zeydan Duran, karar dolayısıyla çok sevinçli olduklarını belirtirken, bu süreçte Metin’in tedavisinin aksadığını da ekledi. MA'nın haberine göre Duran, Metin’in tedavisi için yarın Ankara’da olacaklarını kaydederken, sonraki gün Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan evlerine döneceklerini aktardı.  

METİN DURAN KİMDİR?

KHK ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı olan Metin Duran, ayrıca kentteki yerel gazetelere de haber yapıyordu. Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği 10 Ekim 2015’te, kalp rahatsızlığı nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’ne giden Duran, Acil Servis’te görevli doktorun “Nerelisin” sorusuna “Nusaybinliyim” cevabı verdi. Bunun üzerine doktordan “Rahatsızlığın psikolojik” cevabını alan Duran, tedavi edilmeyerek evine gönderildi. Duran, aynı gece kalp krizi geçirerek, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Ancak felç geçirdi. Günlerce yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren Duran, hayata tutunurken, felçli kalarak yürüyemez hale geldi. Duran, aynı zamanda hafızasını da yitirdiği rahatsızlık sonrası, yürüyemez ve konuşamaz hale geldi. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamayan Duran, Nusaybin’deki ailesinin evine yasak devam ettiği için gidemeyince, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kendisine sahip çıkarak, geçici bir eve yerleştirdi. Duran, yasağın kalkmasının ardından ailesiyle birlikte dönmek istediği evleri yıkılınca, yakınlarının evine yerleşti. Bu sırada cezası onanan Duran, Sincan 2 No’lu Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.