'Yüzde 77 engelli Ufuk Kişin serbest bırakılsın'

'Yüzde 77 engelli Ufuk Kişin serbest bırakılsın'

Anne ve babası ile geçtiğimiz günlerde tutuklanan yüzde 77 engelli Ufuk Kişin’in amcası Turabi Kişin, tek başına yaşamını idame edemeyen yeğeninin serbest bırakılmasını istedi.

İzmir’de 19 Aralık’ta HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan yüzde 77 engeli Ufuk Kişin, annesi Fidan Kişin ve babası Nurali Kişin ile birlikte “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandı.

‘YAŞAMINI İDAME EDEMEZ’

Mezopotamya Ajansı'na konuşan 30 yaşındaki Ufuk Kişin'in amcası Turabi Kişin, 2006 yılında geçirdiği bir kaza sonucu beyin travması geçirdiğini ve tek başına yaşamını sürdüremeyeceğini belirterek şunları söyledi:

Aylarca Ege Üniversitesi'nde yoğun bakımda kaldı. Uyandıktan sonra aylarca konuşamaz, yürüyemez halde yatalak kaldı. Peyderpey konuşma ve yürüme gelişti. Geride bıraktığımız yıllar içinde yapılan ve halen süren tedavilere rağmen sağlığını tam olarak kazanamadı. Yüzde 77 oranında hem fiziksel hem de zihinsel engel durumu devam ediyor” dedi. Kişin, “Hafızası çok zayıf, çok çabuk unutuyor. Sayıları, günleri, haftaları ve tarihi karıştırabiliyor. Yürürken dengesini yeterince sağlayamadığı için sendeleyip düşebiliyor. Bu da bedeninde zaman zaman hasara yol açabiliyor.

'BABA İÇİN GELDİLER BÜTÜN AİLEYİ ALDILAR'

Baskın gününe ilişkin de bilgi veren amca Kişin, “Eve baskın yapan ekip ağabeyim hakkında ihbar olduğunu söylemiş. Biri telefonla aramış ‘Nurali Kişin’in oğlu Bulut Kişin’in dağda olduğunu, Nurali Kişin’in de yardım ettiğini’ söylemiş. Eve bu gerekçeyle ağabeyimi almak üzere gelmişler. Evde yapılan aramada yeğenim Ufuk’un odasında 2005 yılında PKK’ye katılan ağabeyi Bulut Kişin’in öğrencilik yıllarında tuttuğu notlar, şiirler ve kitaplar suç unsuru sayılıyor. Bunlar yeğenim Ufuk’a aitmiş gibi işlem görüyor. Eve ağabeyimi almak üzere gelen polisler ‘örgütsel doküman yakaladık’ adı altında tüm aileyi gözaltına alıyor” ifadelerini kullandı. 

RAPORA RAĞMEN TUTUKLANDI

Yeğeni Ufuk Kişin’in o haliyle 7 gün emniyet merkezinde tutulduğunu sözlerine ekleyen Kişin, “8’inci gün avukatlarımızın Ege Üniversitesi Hastanesi'nden verilmiş yüzde 77 engelli rapor, savcılık ve mahkeme heyetine verilmesine rağmen anne babasıyla birlikte tutuklanıp Şakran Cezaevine gönderildiler” dedi.