Yüz yüze eğitimde yeni karar: Pozitif öğrenciler eğitime devam edecek

Yüz yüze eğitimde yeni karar: Pozitif öğrenciler eğitime devam edecek

Yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yeni bir uygulama tebliği hazırlandı. Uygulamaya göre, sınıfta koronavirüs vakası olsa bile eğitime devam edilecek.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim için hazırladğı yeni tebliğe göre, sınıflarda yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan öğrencisi olması durumunda da eğitime devam edilecek. Öğretmenler ve sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilecek.

Yüz yüze eğitime geçilen okullarda, olası bir Covid-19 vakası durumunda ne tür bir prosedür uygulanacağı merak konusuydu. Koronavirüs Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için yeni bir tebliğ hazırladı.

Karara göre, sınıfta bir vaka tespit edildiğinde, sınıfta maske, sosyal mesafe kuralına uyuluyorsa, sınıftaki tüm öğrenciler temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca eğitime devam edilecek. Teneffüslerde ise temaslı öğrencilerin diğer öğrencilerden ayrı tutulması sağlanacak.

Ana okulu öğrencilerinin pozitif vaka olması durumunda ise, öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek ve 14 gün boyunca evde izolasyonda olmaları sağlanacak.

ÖĞRETMENLERDE DURUM

Öğretmenlerin Covid-19 testinin pozitif çıkması halinde ise, bütün öğretmenler temaslı kabul edilecek ve sosyal mesafe kuralına uyularak eğitime devam edilecek. İkinci ve üçüncü vakaların tespit edilmesi halinde, tüm öğretmenler yakın temaslı kabul edilip 14 gün izolasyonları sağlanacak.

HER 2 SAATTE BİR KONTROL

Öğrenciler arasında koronavirüs vakaları artması halinde, semptom taraması yapılacak. Her 2 saatte bir öğrencilerin ateşi ölçülecek ve semptom belirlenen öğrenciler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek.

DAHA FAZLA