Yürüyüş yasakları yargıya taşınıyor: 'Engellemelerin hiçbir hukuki dayanağı yok'

Yürüyüş yasakları yargıya taşınıyor: 'Engellemelerin hiçbir hukuki dayanağı yok'

HDP'nin başlattığı Demokrasi Yürüyüşü'ne valiliklerce alınan yasak kararları nedeniyle suç duyurusunda bulunulacak.

Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından 15 Haziran’dan bu yana Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürüyen HDP’lilerin ‘Demokrasi Yürüyüşü’ Ankara Meclis Parkı’nda tamamlandı. HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Alişan Şahin, yürüyüşe ilişkin valiliklerce alınan yasak kararları nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HDP’li Şahin, partilerinin eylemine ilişkin getirilen yasaklar ve milletvekillerine yönelik müdahalelere ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuştu. 16 kentte valilikler tarafından alınan yasaklama kararının keyfi olduğunu söyleyen Şahin, bu kararlara dair İdare Mahkemeleri’ne başvuruda bulunduklarını paylaştı.

'KARŞITLARIN KOLLUK GÖREVLİLERİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Şahin, “Bu engellemelerin hiçbir hukuki dayanağı yok. Bir bütün olarak şu ana kadar yürüyüş sırasında yaşananlara baktığımızda idarenin gerekçesinde yer alan ‘karşıt görüşlü insanlarla çıkabilecek çatışma ortamına’ vurgu yapılıyor. Ancak yürüyüş güzergahında ne iddia edildiği gibi bir karşıt görüşlü kitle ne de bir emare var. Görüntüleri izlediğimiz zaman karşıtların bu ülkenin nesnel olarak davranması gereken kolluk görevlileri olduğunu görüyoruz” dedi.