Yurttaştan 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna yanıt: 'Asla! Helallik isteyen insan yanlış yapmıştır'

Yurttaştan 'Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorusuna yanıt: 'Asla! Helallik isteyen insan yanlış yapmıştır'

Erdoğan'ın 'helallik' istemesiyle ilgili "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan bir yurttaş, "Asla! Helallik isteyen insan yanlış yapmıştır" dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası değerlendirmelerde salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında Türkiye’nin yer aldığını öne sürerken, ekonomik olarak sıkıntıya düşenlerden 'helallik' istemişti.

YOL TV'nin sokak röportajında bir yurttaş AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü yaptığı açıklamasında, "Sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden hellalik istiyoruz" ifadelerine ilişkin soruyu yanıtladı.

Pazarda alışveriş yapan yurttaş, "Asla, asla, asla! Hiçbirine hiçbir konuda helal etmiyorum. Helallik isteyen insan yanlış yapmıştır, günah çıkarıyordur. Onda bile çıkarı vardır" dedi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden hellalik istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Uluslararası değerlendirmelerde, salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz."