Yurttaşların veresiye borçlarını ödeyen imamlar yine kendilerini haber yaptırdı

Yurttaşların veresiye borçlarını ödeyen imamlar yine kendilerini haber yaptırdı

Benzer bir olay yine Kocaeli'de yaşanmış ve Barbaros Camisi imamı Kadir Çelikiz, çağırdığı gazetecilere borçları ödediğini açıklamıştı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde cami imamı Ahmet Yılmaz, meslektaşları ile birlikte caminin yanında bulunan bakkalın yaklaşık 8 bin TL olan veresiye borcunu ödedi. Daha sonra gazetecileri çağıran Yılmaz, borçları ödediklerini ilan etti. İmamların, kimliklerini gizlemek yerine haber ajanslarını çağırması dikkat çekti

Kocaeli'nin Karamürsel Ereğli Arif Hoca Mahallesi'ndeki Hacı Yaşar Çiçek Camii'nin imamı Ahmet Yılmaz, meslektaşlarıyla birlikte yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle caminin yanındaki bakkala giderek veresiye defterindeki yaklaşık 8 bin Türk Lirası (TL) borcu ödedi. Borcu ödedikten sonra defteri alan imamlar, ‘farkındalık oluşturmak’ adına veresiye defterini geri dönüşüm kutusuna attı.

GAZETECİ ÇAĞIRIP İLAN ETTİ

Defteri satın almak için tanıdıklarından yardım istediğini söyleyen Ahmet Yılmaz, çağırdığı DHA muhabirine şunları söyledi:

"2007 yılından beri bu mahallede imam hatip olarak görev yapmaktayım. Bu mahalledeki herkese kapı kapı gitmişliğimiz vardır. Herkesin evini kapı numarasına kadar bilirim. Akşam evde otururken mahallemizin bakkal defterini satın almak geldi aklıma. Telefonumda kayıtlı olan iş adamlarımızın numaralarını tek tek aramaya başladım. Böyle bir iyilik hareketine katkı verip veremeyeceklerini sordum. Allah razı olsun, benim çağrıma misliyle cevap verdiler. Hatta iş adamı bir ağabeyimiz, 'Defterin miktarı ne kadar olursa olsun, hiç gözünün yaşına bakmadan o defteri al' dedi bana. Öyle bir geri dönüş oldu ki, o ağabeyimize sıra gelmeden biz defteri satın aldık."

'İNSANLARIN ÇOĞU İŞİNİ KAYBETTİ'

Borcu ödenen mahalle halkının büyük bir şok yaşadığını söyleyen imam Yılmaz, "Bir farkındalık oluşması adına bakkalımızın defterini mahallemizdeki geri dönüşüm kutusuna attık. Takribi 8 bin küsur TL bir borç vardı. Biz 13 kişi birleşerek bu borcu ödedik. Sağolsunlar, meslektaşlarımla birlikte geldik. Bakkala da sürpriz oldu. O da çok etkilendi, çok duygulandı. Bu şekilde defteri aldık. Mahallelilerden borçlarını ödemeye gelenler olmuş. Çok büyük bir şok yaşamışlar. Onlar da çok duygu dolu anlar yaşamışlar. Böyle bir dar zamanda, bu virüs hasebiyle insanların çoğu işini kaybetti. İnsanlara ilaç gibi geldi" diye konuştu.

İMAMLAR DAHA ÖNCE DE GAZETECİ ÇAĞIRMIŞTI

Daha önce de Kocaeli’de, Barbaros Camisi imamı Kadir Çelikiz, mahalle bakkalının veresiye defterinde bulunan borçları ödedikten sonra defteri yakmıştı. Amacının görev yaptığı mahallede bulunan kişilere yardımcı olmak olduğunu belirten Kadir Çelikiz, çağırdığı DHA muhabirine “Defteri yakıp, kül olsun uçsun istedim. Kimin alacağı, kimin vereceği varsa hepsini yok edelim istedim. Buradaki amacım mahallemizde ihtiyacı olan 50’ye yakın haneye ve esnafımıza yardım etmek” demişti.

DAHA FAZLA