Yurttaşların Ünye’de sondaj çalışmasına karşı başlattıkları direniş 9. gününde: 'Zannetmesinler ki biz buradan gideceğiz'

Yurttaşların Ünye’de sondaj çalışmasına karşı başlattıkları direniş 9. gününde: 'Zannetmesinler ki biz buradan gideceğiz'

Ünye’de yapılan sondaj çalışmasına karşı köylülerin bölgede tuttuğu yaşam nöbeti 9. gününe girdi. Yurttaşlar, Üçpınar köyünde oturma eylemi yaparken, "Zannetmesinler ki biz buradan gideceğiz" dedi.

Hüseyin Naval - @huseyinNaval

Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Üçpınar köyünde süren sondaj faaliyetlerine karşı yurttaşların direnişi sürüyor. Polis ve jandarma tarafından defalarca saldırıya uğrayıp gözaltına alınan yurttaşlar, tüm baskılara rağmen devam ettiklerini direnişlerinin 9. gününde. 

Üçpınar ve Çevre Köyleri Dayanışma Platformu ile sondaj çalışmalarının yapıldığı bölgede yaşam nöbetlerine devam eden yurttaşlar oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Eylemde direnişçiler adına konuşma yapan Cemal Çatal, "Bugün direnişimizin 9. günü. 9 gündür burada neyin mücadelesini verdiğimizi herkes gayet iyi biliyor. Fındık ağaçlarımızın, kestane ormanlarımızın, havamızın, suyumuzun mücadelesini veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var; 'Köylü, şehirlinin efendisidir.' Biz köyde büyütmesek üretmesek şehirli ne yer ne içer? Bu köyü yok etmek isteyenler ne yapabilir?" dedi.

Öte yandan oturma eylemi sırasında konuşma yapan bir başka yurttaş ise direnişlerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtirken, "Zannetmesinler ki biz buradan gideceğiz. Ama bu doğa yok olursa acaba devlet büyükleri nereye gidecek?" diye sordu. 

[ih2]