Yurttaşlara şiddet uygulayan bekçileri uyaran avukat darp edildi ve hakkında cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapıldı

Yurttaşlara şiddet uygulayan bekçileri uyaran avukat darp edildi ve hakkında cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapıldı

Yurttaşları darp eden bekçileri uyaran Avukat Cihat Duman, bekçiler tarafından işkenceyle gözaltına alındıktan sonra hakkında cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapıldı.

İstanbul Barosu üyesi Avukat Turkay Karataş, sosyal medya hesabından paylaştığı iddiayla bekçilerin yurttaşlara şiddet uygulaması üzerine bekçileri uyaran avukatın, bekçiler tarafından darp edilerek gözaltına alındıktan sonra hakkında cumhurbaşkanına hakaretten işlem yapıldığını aktardı.

Av. Karataş, bekçilerin olay yerinde bulunan insanlara şiddet uyguladığına tanık olan Avukat Cihat Duman’ın bekçilere yaptıklarının suç olduğunu söylemesinin üzerine şiddete maruz kaldığını ve ters kelepçeyle emniyete götürüldüğünü, emniyette ise cumhurbaşkanına hakaretten işlem başlatıldığını söyledi.

Turkay Karataş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

''Avukat Cihat Duman’a bekçilerin uyguladığı şiddetin utanç izleri. Avukata uygulanan şiddetin takipçisi olmak meslek namusunun gereğidir. Bekçiler olay yerinde bulunan insanlara şiddet uygularken tesadüfen orada olan Cihat Duman bekçilere hitaben; 'Yaptığınız hukuka aykırı, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanırsınız. Ben avukatım, iyiliğiniz için söylüyorum' demesi üzerine başlıyor. 

Bekçiler ters kelepçe takıp işkence ettikten sonra yolda biri ile konuşuyorlar. Konuştukları kişi Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na hakaret etmekten tutanak tutmalarını söylüyor. Bunun üzerine hakaretten tutanak tutuyor bekçiler. Üstelik orada buluna tanıklar olayın oluş şeklinin Avukat Cihat Duman’ın anlattığı gibi olduğunu söylüyorlar. Buna rağmen emniyette Cihat Duman hakkında hakaretten işlem yapılıyor.''