Yurttaşlar ülkenin dört bir yanında ayakta: 'Hükümet istifa!'

Yurttaşlar ülkenin dört bir yanında ayakta: 'Hükümet istifa!'

Ülkenin birçok noktasında dün yapılan eylemlerin ardından, bugün de yurttaşlar sokağa çıkıyor.

İleri Haber

Döviz kurundaki artışla hayat pahalılığı ve yoksullaşma daha da derin boyutlara ulaşırken, ülkenin birçok noktasında yurttaşlar insanca yaşam talebi ve “Hükümet istifa” demek için dünün ardından sokaklara çıkıyor.

MERSİN

Mersin’de Pozcu Platin önünde bir araya gelen yurttaşlar, açıklama yapmak istedikleri esnada polis saldırısına maruz kaldı. Saldırıda aralarında TİP Mersin İl Başkanı Uğurcan Esiroğlu'nun da bulunduğu en az 4 kişi göz altına alınırken, saldırının etkisiyle fenalaşanlar oldu.

İSTANBUL

Bakırköy: Bakırköy'de "Hükümet istifa" demek için toplnan yurttaşlar, yürüyüşe geçmek istediği esnada polisin engelleme girişimiyle karşı karşıya kaldı. Kısa süre devam eden tartışmanın ardından yürüyüşe geçen kitleden bir kişi gözaltına alındı.

Beylikdüzü: Beylikdüzü'nde de toplanan kitleye polis saldırdı. Saldırıda en az 8 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy: Kadıköy Altıyol'a çıkmaya çalışanlara polis tarafından çok sert bir saldırıda bulunuldu. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İZMİR

Karşıyaka Çarşı girişinde bir eylem düzenleyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, "Hükümet derhal istifa etmeli ve hemen erken seçime gidilmelidir. Üç beş asalağın 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz." diyerek yoksullaşmaya tepki gösterdi. 

MALTEPE

Yurttaşlar Maltepe'de hayat pahalılığına ve yoksullaşmaya karşı sokağa çıktı. 

ÇHD: KADIKÖY'DE EN AZ 55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Kadıköy'de yapılan protestolarda polisin sert müdahalesi olduğunu belirtti ve en az 55 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

https://twitter.com/CHDistanbul/status/1463580659243442182

ANKARA

Ankara Esat'ta TİP üyeleri cadde ve sokaklarda hükümet istifa çağrısı yaptı.