Yurttaşlar soruyor: 'Deprem Fonu paralarımız nerede?'

Yurttaşlar soruyor: 'Deprem Fonu paralarımız nerede?'

Esenyurt Doğayla Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan oturma eyleminde "Deprem fonu paralarımız nerede?" diye soruldu.

İleri Haber

İstanbul’da dün (26 Eylül) gerçekleşen 5.8 şiddetindeki depremin ardından, AKP’nin rantçı kent politikaları bir kez daha gündeme geldi. Akşam saatlerinde oturma eylemi yapan Esenyurt Doğayla Dayanışma İnisiyatifi, “Deprem Fonu paralarımız nerede?” diye sordu.

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında dün saat 13.59’da 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından yurttaşlar sokaklara dökülürken, İstanbul’un hazırlıksızlığı bir kez daha gözler önüne serildi.  Akşam saatlerinde Esenyurt Doğayla Dayanışma İnisiyatifi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda "17 Ağustos Ders Olmadı mı? Soruyoruz; Deprem Fonu Paralarımız Nerede?" yazılı dövizlerle oturma eylemi yapıldı.

'DEPREM DEĞİL, TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR'

Uzun süre meydanda oturma eylemini sürdüren İnisiyatif üyeleri "Deprem değil tedbirsizlik öldürür" dedi. İnisiyatif adına yapılan konuşmada on binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan 17 Ağustos depremi hatırlatılarak "2001'de 480 tane olan toplanma alanı bugün nasıl 77'ye düşer?" diye soruldu.

İstanbul'da olası depremlerde sığınacak yerlerin olmamasını AKP'nin rant politikaları sonucu olduğunu söyleyen İnisiyatif üyeleri müteahitler zengin edilirken İstanbulluların yoksullaştığı gibi yaşam riskini de taşıdıklarını ifade etti. Çevredekilerin sık sık alkışlarla destek verdiği eylem, doğaya ve yaşam hakkına sahip çıkmaya çağrı yapılarak bitirildi.

DEPREM FONU PARALARI DUBLE YOLLARA AKTI

Deprem Fonu, 2011'deki Van depreminden sonra yeniden kamuoyunun gündemine gelmiş ve dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi alanlarda kullanıldığını açıklamıştı.