Yurttaşlar 'rant kanalı'na karşı Küçükçekmece'de: 'Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde'

Yurttaşlar 'rant kanalı'na karşı Küçükçekmece'de: 'Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde'

Getireceği yıkım nedeniyle yurttaşların ve bilim insanlarının karşı çıktığı, Kanal İstanbul projesine karşı eylemler devam ediyor. Binlerce yurttaş, 'rant kanalı'na karşı Küçükçekmece'de...

İleri Haber

Yurttaşlar, bilim insanlarının ısrarla karşı çıktığı, AKP'nin ise tüm ısrarlara rağmen 'yapılacak' dediği Kanal İstanbul Projesi'ne karşı, Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısıyla İstanbul Küçükçekmece'deki Tarihi Köprü'de bir araya geldi.

"İki deniz arasında 'rant kanalı' olmaz" diyerek diyerek doğasını ve kentini savunan yurttaşlar, "Kanal projesi salgına rağmen iptal edilmiyor. Bu projeye ayrılan para Covid-19'la mücadele için ayrılabilirdi. Ancak iktidar sermayedarların kârını düşündüğü için salgın boyunca alelacele plan düzenlemeleri yaptı" dedi.

'SALGINI FIRSAT BİLEREK SERMAYEYE İMKANLAR SUNDULAR'

Basın açıklamasında ayrıca "Önce, pandeminin en ağır döneminde iki tarih/kültür varlığı köprünün taşıma ihalesini yaptılar. Bize 'evde kal' diye akıl verirken, çoğalamamamızı fırsat bilerek korona günlerinde sermayeye yeni imkanlar sundular. Halkın tepkisi üzerine, derhal bir düzenleme ile ihalelere dijital devam etme kararı aldılar. Bu da yetmedi Kanal İstanbul, Yenişehir projesi kapsamında  1/100 binlik planına kabul, ardından 1/5000 nazım plan ve 1/1000 ölçek imar planlarını kabul ettiler. Üstelik bu projenin ÇED onayı için partilerden, odalara, bireylere ve belediyeye pek çok dava açılmış bu davaların bilirkişi tayini ve keşifi beklenirken kural, hukuk tanımadan devam ediyorlar" ifadelerine yer verildi.

'ÖLÜM PROJESİNE ONAY VERMİYORUZ'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun basın açıklamasında Kanal İstanbul projesinin iptali için mücadeleye devam edileceği belirtilirken "Koordinasyonumuz bu projenin yapılmasına onay vermeyen halkın temsiliyetidir. Bu ülkenin daha fazla talan, rant projelerine ihtiyacı yoktur. Halkın ihtiyacı işsizliğe, yoksulluğa çözüm bulunması, demokratik ve özgür bir yaşamdır. Bu 'ölüm projesi'ne onay vermiyoruz, mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz" denildi.

'Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde' diyen çok sayıda yurttaş basın açıklamasının ardından 'katliam projesine' karşı yürüyüşlerini sürdürüyor.

 

DAHA FAZLA